Home Περιβάλλον Τουρκικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία

Τουρκικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία

Ειδήσεις Ελλάδα

Έξι άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα σε τουρκικές αεροπορικές επιδρομές στη βορειοανατολική Συρία. Η περιοχή βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Κούρδων και η αναφορά έγινε από ΜΚΟ σε κουρδικό μέσο ενημέρωσης.

Η Τουρκία ανακοίνωσε το Σάββατο (23/12) αεροπορική επιχείρηση «εναντίον τρομοκρατικών στόχων στο βόρειο τμήμα της Συρίας και του Ιράκ», ως αντίποινα για τον θάνατο 12 στρατιωτών της σε διάστημα δύο ημερών.

«Έξι άμαχοι σκοτώθηκαν σε διαφορετικά τουρκικά αεροπορικά πλήγματα», δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με έδρα το Λονδίνο.

Μεταξύ των θυμάτων ήταν τέσσερις εργαζόμενοι σε τυπογραφείο στην πόλη Καμισλί, στην επαρχία Χασάκα, κοντά στη συνοριογραμμή με την Τουρκία. Επιπλέον, «σε βομβαρδισμό σε μύλο κοντά στο Καμισλί έχασε τη ζωή του ένας άμαχος, ενώ ένας άλλος σκοτώθηκε σε χώρο αποθήκευσης αερίου», συμπλήρωσε.

Τα πλήγματα στοχοθέτησαν τουλάχιστον 12 σημεία, όλα τους εγκαταστάσεις που διαχειρίζεται η ημι-αυτόνομη κουρδική διοίκηση, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο και ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου στην περιοχή.

Το επίσημο κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Anha ανέφερε πριν από λίγο: «Από σήμερα το πρωί, η πόλη Κομπάνι, καθώς και η πόλη Καμισλί και τα περίχωρά της, έχουν δεχτεί τουρκική αεροπορική επιδρομή, με στόχο δεκάδες ζωτικά κέντρα. Ως αποτέλεσμα είχαμε τον θάνατο έξι πολιτών και τον τραυματισμό άλλων έντεκα.»

«Οι συνεχείς βομβαρδισμοί που πραγματοποιούνται μέχρι στιγμής στις γειτονιές της πόλης Κομπάνι, πλήττουν στόχους αδικρίτως. Μέσα σε αυτούς βρίσκεται και το νοσοκομείο της κουρδικής Ερυθράς Ημισελήνου στο κέντρο της πόλης», καταλήγει το πρακτορείο Anha.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version