19.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τουρκικά F-16 πάνω από ελληνικά νησιά ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου

Ειδήσεις Ελλάδα

Σειρά υπερπτήσων σε ελληνικά νησιά πραγματοποίησαν τουρκικά μαχητικά, ανήμερα του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ειδικότερα, δύο ζεύγη τουρκικών F-16 εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης, παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο και στη συνέχεια το πρώτο τουρκικό ζεύγος πέταξε πάνω από την Κίναρο στις 11:05 το πρωί και τα Μαύρα Λέρου τρία λεπτά αργότερα, στα 27.000 πόδια, ενώ το δεύτερο τουρκικό ζεύγος πέταξε πάνω από την Κανδελιούσσα – δυτικά της Νισύρου – στα 23.000 πόδια στις 11:19 π.μ.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Για «πρωτοφανή» τουρκική πρόκληση έκανε λόγο ο υπεύθυνος του κοινοβουλευτικού τομέα Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος, σε δήλωσή του για τις τουρκικές υπερπτήσεις.

«Η τουρκική πρόκληση, F-16 να παραβιάζουν τον εθνικό εναέριο χώρο, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου είναι πρωτοφανής και προσβλητική» δήλωσε. Όπως ανέφερε, «η Ελλάδα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα στον αέρα, στη θάλασσα και στην ξηρά».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό