24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Τουρκία: Φιέστα για την επέτειο της ήττας του ελληνικού στρατού στο Αφιον Καραχισάρ ανακοίνωσε η Άγκυρα

Ειδήσεις Ελλάδα

Φιέστα με αφορμή την συμπλήρωση 102 χρόνων από την ήττα των ελληνικών δυνάμεων από τα τουρκικά στρατεύματα στο Αφιόν Καραχισάρ, ετοιμάζει η Άγκυρα όπως ανακοίνωσε το υπουργείο άμυνας της Τουρκίας.

Η 30η Αυγούστου η «Ημέρα της Νίκης» αποτελεί εθνική επέτειο για τους Τούρκους καθώς γιορτάζουν την νίκη των τουρκικών στρατευμάτων του Κεμάλ Ατατούρκ έναντι του ελληνικού στρατού στο Αφιόν Καραχισάρ, γεγονός που αποτέλεσε σημείο καμπής για την έκβαση του πολέμου στη Μικρά Ασία.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας Ζεκί Ακτούρκ, αναφέρθηκε στην καθιερωμένη εβδομαδιαία ενημέρωση στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα σε πολλές πόλεις της Τουρκίας με αφορμή την «Ημέρα της Νίκης».

Συγκεκριμένα θα υπάρξει παρέλαση μαχητικών αεροσκαφών του ναυτικού στο Εσκισεχίρ αλλά και πτήσεις επιδείξεων από τους Turkish stars στην Άγκυρα και Solo Turk στην Κωνσταντινούπολη.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί στρατιωτική παρέλαση στην Άγκυρα ενώ πλοία του ναυτικού θα επισκεφτούν 22 λιμάνια της χώρας και θα είναι ανοιχτή η επίσκεψη για το κοινό.

Παράλληλα οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με συναυλίες στην Άγκυρα αλλά και στο Αφιόν Καραχισάρ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στις 30 Αυγούστου η είσοδος στα στρατιωτικά μουσεία θα είναι δωρεάν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό