26.9 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Τουρκία: Φήμες για έκδοση Γκιουλέν από τις ΗΠΑ

Ειδήσεις Ελλάδα

Αίσθηση προκάλεσαν οι φήμες που κυκλοφορούν σήμερα στην Τουρκία ότι ο αυτοεξόριστος στην Πενσυλβάνια ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν εκδόθηκε στην Τουρκία από τις ΗΠΑ. Την πληροφορία διέψευσαν άμεσα οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος Μουγεσέρ Γιλντίζ  στη στήλη του με τίτλο: «Το αεροπλάνο του είναι καθ’ οδόν προς την Τουρκία… Οι ΗΠΑ παρέδωσαν τον Φετουλάχ Γκιουλέν», που δημοσιεύθηκε σήμερα, ισχυρίστηκε ότι ο Γκιουλέν μεταφέρθηκε στην Τουρκία.  Ο ισχυρισμός, που προκάλεσε αίσθηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ωστόσο διαψεύστηκε από πηγές της ασφαλείας. 

Ο ισχυρισμός ότι ο Γκιουλέν παραδόθηκε στην Τουρκία διαψεύστηκε από τον Εθνικό Οργανισμό Πληροφοριών. Στην ανακοίνωση αναφερόντουσαν τα εξής : «Η είδηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις ιστοσελίδες του διαδικτύου ότι ο επικεφαλής της FETÖ Φετουλάχ Γκιουλέν μεταφέρθηκε στην Τουρκία δεν είναι αληθής». 

Ο Γιλντίζ είχε γράψει  στο άρθρο του που δημοσιεύθηκε σήμερα: «Εδώ και μέρες συζητείται η κατάσταση της υγείας του Φετουλάχ Γκιουλέν, του οποίου εκκενώθηκε το κτήμα στην Πενσυλβάνια και λέγεται ότι απομακρύνθηκε και πως πέθανε ή πεθαίνει. Ενώ σύμφωνα με τους τελευταίους ισχυρισμούς που ήρθαν σήμερα στην ημερήσια διάταξη, οι ΗΠΑ παρέδωσαν τον Γκιουλέν στη ΜΙΤ και το αεροπλάνο του βρίσκεται καθ’ οδόν προς την Τουρκία και πως η πληροφορία αυτή κρατείται μυστική για την ώρα. Το αν είναι αλήθεια ή όχι – δεν το γνωρίζουμε- αλλά είμαστε πολύ σίγουροι για το εξής: Αν οι ΗΠΑ έχουν δώσει ή πρόκειται να δώσουν τον Γκιουλέν, θα πρέπει να έχουν ζητήσει σίγουρα κάτι ως αντάλλαγμα…».

Υπενθυμίζεται ότι ο Φετουλάχ Γκιουλέν ζει αυτοεξόριστος στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, και είναι το πρόσωπο που έχει φέρει τριβή στις σχέσεις ανάμεσα σε Τουρκία και ΗΠΑ λόγω του ότι η Ουάσιγκτον δεν ανάβει το πράσινο φως για να εκδοθεί στην Τουρκία. Ο Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζει ότι πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016 βρισκόταν ο 83χρονος ιμάμης .

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό