19.8 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Τουρκία υπερπτήσεις: Τουρκικά μαχητικά πάνω από το Αιγαίο []

Ειδήσεις Ελλάδα

Τουρκία υπερπτήσεις: Νέες υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από το Αιγαίο.

Τουρκία υπερπτήσεις: Δυο ζεύγη τουρκικών αεροσκαφών F-16 πέταξαν σήμερα το πρωί πάνω από τους Ανθρωποφάγους και το Μακρονήσι του νησιωτικού συμπλέγματος των Φούρνων και τις Οινούσσες. Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, δύο τουρκικά F-16, που εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης, πέταξαν πάνω από τους Ανθρωποφάγους και το Μακρονήσι στα 27.000 πόδια, στις 10:31 το πρωί. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά μαχητικά.

Ένα λεπτό αργότερα, δεύτερο ζεύγος τουρκικών F-16 που είχε εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, επίσης, πέταξε πάλι πάνω από τα δύο νησιά στα 9.000 πόδια. Στις 10:54 το πρώτο ζεύγος των τουρκικών F-16 πέταξε πάνω από τις Οινούσσες στα 5.000 πόδια. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Έβρος: Προσπάθησαν να ρίξουν το συρμάτινο φράχτη

Νέα ένταση με σημαντικό αριθμό χημικών σημειώθηκε στις Καστανιές του Έβρου, την Κυριακή. Από τις 11.30 το πρωί και σε τακτά χρονικά διαστήματα έως και το απόγευμα, οι ελληνικές δυνάμεις φρούρησης του συνοριακού φράχτη δέχτηκαν μεγάλο αριθμό χημικών, από τις τουρκικές Αρχές, ενώ απέκρουσαν και τις εκ νέου προσπάθειες εισόδου στη χώρα. Ομάδα μεταναστών προκάλεσε φθορές σε μικρό τμήμα του συρματοπλέγματος, σε μία ακόμη απόπειρα καταστροφής του, οι οποίες όμως άμεσα αποκαταστάθηκαν από τους Έλληνες φρουρούς των συνόρων.

Και την περασμένη Τετάρτη, ομάδα μεταναστών επιτέθηκε οργανωμένα στις αστυνομικές δυνάμεις, εκτοξεύοντας πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα κι αποπειράθηκε να γκρεμίσει τον φράχτη. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών, ωστόσο οι επιθέσεις δεν σταμάτησαν. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η ομάδα αυτή στόχευε να ρίξει το φράχτη, κάτι που τελικά δεν κατάφερε λόγω της άμεσης αντίδρασης των διμοιριών των ΜΑΤ.

Δείτε το βίντεο από το e-evros TV

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τουρκική πλευρά προσπαθεί να κάνει τις τελευταίες προσπάθειες πρόκλησης έντασης και σοβαρών επεισοδίων, λίγο πριν αποχωρήσουν και οι τελευταίοι πρόσφυγες και μετανάστες από τα σύνορα καθώς έχει γίνει αντιληπτό πλέον ότι δεν υπάρχει δυνατότητα διέλευσης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό