28.2 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Τουρκία: Σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων στον Βόσπορο – Υπέστησαν υλικές ζημιές

Ειδήσεις Ελλάδα

Ατύχημα στα στενά του Βοσπόρου σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (03/10) όταν δύο φορτηγά πλοία συγκρούστηκαν την ώρα που έπλεαν σε μικρή απόσταση από τις τουρκικές ακτές. 

Στα πλάνα του βίντεο της τουρκικής τηλεόρασης φαίνονται τα δύο πλοία λίγα λεπτά μετά τη σύγκρουσή τους κι ενώ έχουν ήδη σπεύσει ρυμουλκά στη θαλάσσια περιοχή προκειμένου να συνδράμουν. Όπως φαίνεται και στο βίντεο, τα δύο εμπορικά πλοία δεν υπέστησαν μεγάλες ζημιές. 

Το ατύχημα έγινε ανοικτά των ακτών του Üsküdar και όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταφορών της Τουρκίας: «Το πλοίο ξηρού φορτίου μήκους 80 μέτρων με το όνομα AYED 1, που πλέει από το Μπατούμι προς τη Σαουδική Αραβία, και το πλοίο χύδην φορτίου μήκους 180 μέτρων με το όνομα BINUN ACE, που έπλεε από την Ισπανία προς το Μπατούμι, συγκρούστηκε το ένα πάνω στο άλλο μπροστά στο Üsküdar».

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η σύγκρουση προκλήθηκε όταν μπλόκαρε το πηδάλιο του ενός από τα δύο πλοία, το οποίο άρχισε να παρασύρεται προς την ακτή, με κίνδυνο να πέσει πάνω σε σπίτια. Επί τόπου έσπευσαν ρυμουλκά πλοία που προσπάθησαν να συγκρατήσουν το πλοίο που παρασυρόταν από το ρεύμα. Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών της Τουρκίας τα δύο πλοία θα ρυμουλκηθούν στο αγκυροβόλιο των πλοίων στην Κωνσταντινούπολης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό