16.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τουρκία: Σκοτώσαμε 16 «τρομοκράτες» σε Συρία και Ιράκ – Ανυπόστατοι ισχυρισμοί λένε οι Κούρδοι – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις «εξουδετέρωσαν» (σ.σ. σκότωσαν) 16 «τρομοκράτες» της κουρδικής ένοπλης οργάνωσης Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε το υπουργείο Αμυνας στην Αγκυρα χθες Κυριακή (φωτογραφία, επάνω, από το Twitter/@tcsavunma).

Ανυπόστατοι ισχυρισμοί

Τα πλήγματα έγιναν σε αντίποινα για επιθέσεις, υποστήριξε το υπουργείο. Κουρδικές πηγές δήλωσαν στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι οι τουρκικοί ισχυρισμοί είναι ανυπόστατοι.

Ο όρος Μητσοτάκη και η τουρκική εμμονή με την αποστρατιωτικοποίηση

Kahraman Mehmetçik, teröristlerin taciz ve saldırı girişimlerine misliyle karşılık vermeye devam ediyor.

Suriye’nin kuzeyindeki Barış Pınarı, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı bölgelerine taciz ateşi açan 16 PKK/YPG’li terörist başarılı bir operasyonla etkisiz hâle getirildi.#MSB pic.twitter.com/QBRlTjo2gX

— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) June 5, 2022

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επανέλαβε προχθές Σάββατο την απειλή ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του θα εξαπολύσουν νέα επιχείρηση ευρείας κλίμακας στη συριακή επικράτεια.

Η Αγκυρα επικαλείται την ανάγκη να προστατευθεί από επιθέσεις. Ο κ. Ερντογάν είπε πως σκοπός της επιχείρησης είναι η χώρα του να μην «παρενοχλείται» σε μια ζώνη βάθους 30 χιλιομέτρων στο συριακό έδαφος.

Οι Μονάδες Προστασίας του Λαού έχουν ήδη βρεθεί στο στόχαστρο αρκετών επιχειρήσεων του τουρκικού στρατού.

Σύμμαχος-κλειδί των ΗΠΑ

Πρόκειται για την κύρια συνιστώσα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (ΣΔΔ). Η Αγκυρα τη χαρακτηρίζει «τρομοκρατική» οργάνωση, τον συριακό βραχίονα του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).

Η κουρδική ένοπλη παράταξη είναι σύμμαχος-κλειδί των ΗΠΑ στη Συρία, υπήρξε η αιχμή του δόρατος στις επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ).

Δύο «τρομοκράτες» του PKK σκοτώθηκαν εξάλλου στο βόρειο Ιράκ, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter το υπουργείο Αμυνας της Τουρκίας.

Irak’ın kuzeyindeki teröristlere karşı mücadelemiz azim ve kararlılıkla sürüyor.

Pençe-Kaplan bölgesinde tespit edilen 2 PKK’lı terörist ateş destek vasıtaları ile etkisiz hâle getirildi.#MSB pic.twitter.com/7gjRXs0Pi9

— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) June 5, 2022

Η Αγκυρα διεξάγει συχνά στρατιωτικές επιχειρήσεις στην ιρακινή επικράτεια εναντίον του PKK.

: ΑΠΕ

Σε επιφυλακή το Μαξίμου: «Έτοιμοι για όλα»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό