22.5 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Τουρκία: Πρώτη ομολογία για το φόνο της 8χρονης – «Μου έδωσε το πτώμα να το κρύψω»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας της 8χρονης, Ναρίν, στην Τουρκία. Όπως αναφέρουν οι νεότερες πληροφορίες, σχεδόν παράλληλα με την κηδεία της 8χρονης που έγινε το πρωί της Δευτέρας 9 Σεπτεμβρίου, ένας από τους προσαχθέντες ομολόγησε πως αυτός έβαλε το κοριτσάκι στον σάκο και το μετέφερε στο ποτάμι.

Ο ίδιος αποκάλυψε δε, ότι ένας θείος του κοριτσιού ήταν αυτός που του έδωσε το άψυχο της κορμί του παιδιού και του είπε να το κρύψει. Αυτό, όπως ανέφερε ο ύποπτος, έγινε από την πρώτη κιόλας, μέρα στις 21 Αυγούστου, της εξαφάνισης του παιδιού.

Ο θείος του άτυχου κοριτσιού είναι κοινοτάρχης στην Τουρκία, έχει προφυλακιστεί εδώ και αρκετές ημέρες, ενώ τη Δευτέρα ξανά πέρασε το κατώφλι του ανακριτή.

Οι ειδικοί ήδη έχουν αρχίσει να κλίνουν πως η λύση του μυστηρίου βρίσκεται μέσα στην οικογένεια.

Η τοπική κοινωνία είναι συγκλονισμένη και πολλές φεμινιστικές οργανώσεις καλούν σε διαμαρτυρίες. Την ίδια στιγμή, και ο Ρατζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει τοποθετηθεί και έχει παρέμβει στην υπόθεση. «Η θλιβερή είδηση για τη Ναρίν, η οποία δολοφονήθηκε βάναυσα και άγρια, μας πλήγωσε όλους βαθιά. Η θλίψη μας είναι απερίγραπτη. Θα παρακολουθώ προσωπικά τη δικαστική διαδικασία για να εγγυηθώ ότι αυτοί που μας πήραν τη Ναρίν θα έχουν την αυστηρότερη τιμωρία που τους αξίζει», δήλωσε ο τούρκος Πρόεδρος.

Το χρονικό της υπόθεσης της 8χρονης από την Τουρκία

Η Ναρίν Γκουράν εξαφανίστηκε στις 21 Αυγούστου από το Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Το κορίτσι πήγε στο μάθημα Κορανίου και δεν επέστρεψε ποτέ.

Δεκαεννιά μέρες αργότερα, οι τουρκικές αρχές εντόπισαν τη σορό της μέσα σε ένα σάκο, ο οποίος ήταν κρυμμένος κάτω από κλαδιά και πέτρες, σε ποτάμι που απέχει δύο χιλιόμετρα από το σπίτι της.

«Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές στα πρώτα ευρήματα διαπιστώθηκε κάταγμα στο πόδι και ίχνη μεταφοράς της σωρού μετά το θάνατο», ανέφερε το ρεπορτάζ του CNN Της Τουρκίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο λαιμό της Ναρίν βρέθηκαν ίχνη που υποδεικνύουν στραγγαλισμό.

Οι ύποπτοι για τη δολοφονία της Ναρίν

Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν 24 ύποπτους, ανάμεσά τους πολλούς συγγενείς της Ναρίν: τους γονείς, τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια, τρεις θείους και μία θεία της.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα, στην πρώτη έρευνα που έγινε στο κινητό του θείου της, βρέθηκε εφαρμογή την οποία χρησιμοποίησε για να διαγράψει όλα τα μηνύματα και τις κλήσεις που είχε στο what’s app.

Την ίδια εφαρμογή εντόπισαν οι Αρχές και στο κινητό της μητέρας του κοριτσιού. Η γενική εισαγγελία ζήτησε από την πλατφόρμα ανάκτηση των διαγεγραμμένων δεδομένων, καθώς όπως λένε τα αρχεία θα ρίξουν φως στα αίτια θανάτου της. Ερευνούν επίσης το αυτοκίνητο του θείου της στο οποίο εντοπίστηκε DNA της 8χρονης.

«Φαντάζει αδύνατο η εξαφάνιση και η δολοφονία της Ναρίν να έχουν γίνει από κάποιον εκτός της οικογένειας. Η οικογένειά της είναι ‘ένοπλη δύναμη’, οικονομική δύναμη και ο βασικός εργοδότης στην περιοχή, είναι οι ηγεμόνες», ανέφερε Τούρκος δημοσιογράφος.

Μετά τον εντοπισμό της σορού, δεκάδες κάτοικοι του Ντιγιάρμπακιρ βγήκαν στους δρόμους της πόλης διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο της 8χρονης Ναρίν.

Οι υπεύθυνοι για τη δολοφονία της 8χρονης από την Τουρκία

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιλμάζ Τουνκ, δήλωσε στο X ότι «οι υπεύθυνοι για τον θάνατο της Narin θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».

Φεμινιστικές οργανώσεις πραγματοποίησαν το βράδυ της Κυριακής, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε πολλές πόλεις της Τουρκίας για τη δολοφονία της Ναρίν.

«Η Ναρίν δολοφονήθηκε με προμελετημένο τρόπο. Οι υπεύθυνοι για αυτό το έγκλημα που μας θλίβει όλους, πρέπει να αποκαλυφθούν και να λογοδοτήσουν ενώπιον ενός δίκαιου και ανεξάρτητου δικαστικού συστήματος», ανέφερε το φιλοκουρδικό κόμμα Dem σε μήνυμά του στην πλατφόρμα X.

Bu ya ve yırtılan pankart ve fotoğraflara iyi bakın.Diyarbakır halkı #Narin için yürüyor ama 19 gündür Narin’i “bulamayan” Narin’i kurtarmak için yeterli çabayı sarf etmeyenler, Narin’in çığlığı olanlara saldırıyor!Narin için ve çocukları yaşatmak için yürüyenlere müdahale… pic.twitter.com/421myO7oPy

— Perihan Koca (@PerihanKoca) September 8, 2024



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό