12.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τουρκία: Οι Τουρκοκύπριοι συμμετείχαν στη Σύνοδο τουρκικών κρατών στην Άγκυρα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ένταξη της «ΤΔΒΚ» στη Σύνοδο δείχνει την υποστήριξη όλων των τουρκικών κρατών, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Στη Σύνοδο τουρκικών κρατών στην Άγκυρα συμμετείχαν επίσημα οι Τουρκοκύπριοι, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης. 

Η ένταξη της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» στη Σύνοδο δείχνει την υποστήριξη όλων των τουρκικών κρατών, δήλωσε προκλητικά ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Με την ένταξη της ”Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου” έχει ενισχυθεί το ”οικογενειακό’’ μας συμβούλιο. Ως σύνοδος δείξαμε την ισχυρή και αποφασιστική υποστήριξή μας στον τουρκοκυπριακό λαό. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την αναγνώριση της ”Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου” και για την άρση των περιορισμών που επιβλήθηκαν στα αδέλφια μας τους Τουρκοκύπριους» υποστήριξε ο Ταγίπ Ερντογάν.  

«Ο τουρκοκυπριακός λαός είναι ανυπόστατο κομμάτι των τουρκόφωνων κρατών. Είμαστε έτοιμοι να αναπτύξουμε σχέσεις σε κάθε πεδίο με τα τουρκικά κράτη» σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Η Άγκυρα θέλει τα κατεχόμενα να αναγνωριστούν ως ανεξάρτητο κράτος, πρώτα από τα τουρκικά κράτη και μετά τη διεθνή κοινότητα, και αυτό το κάνει βήμα – βήμα» τόνισε ο  Μανώλη Κωστίδης. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό