16.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τουρκία: Θέλουν F-16 και ονειρεύονται τουρκικό… υπερμαχητικό καλύτερο των F-35

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ουάσιγκτον πιέζει την Τουρκία για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, και ως αντάλλαγμα φέρεται να υπόσχεται τα F-16 που θέλει να αγοράσει η Τουρκία

Στην Άγκυρα ξεχνούν οριστικά τα μαχητικά F-35, ελπίζουν  να πάρουν τέταρτης γενιάς μαχητικά και ονειρεύονται τουρκικό… υπερμαχητικό καλύτερο των F-35.  Η Ουάσιγκτον πιέζει την Τουρκία για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, και ως αντάλλαγμα φέρεται να υπόσχεται τα F-16 που θέλει να αγοράσει η Τουρκία.

Η Ουάσιγκτον πιέζει την Τουρκία για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, και ως αντάλλαγμα φέρεται να υπόσχεται τα F-16 που θέλει να αγοράσει η Τουρκία.

Το θέμα τέθηκε στη συνάντηση του εκπροσώπου εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν με τον εκπρόσωπο του Τούρκου προέδρου Ιμπραήμ Καλίν όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης. 

«Η Τουρκία βλέπει τις εξελίξεις και ισορροπίες στην περιοχή και για να έχει την υπεροχή στους αιθέρες εργάζεται σκληρά στο ζήτημα των τεχνολογιών. Για να διατηρηθεί η ισορροπία στους αιθέρες στην πρώτη φάση σχεδιάζει την προμήθεια F-16 Block 70 όπως και τον εκσυγχρονισμό τους. Έτσι βραχυπρόθεσμα στην Αεροπορία  αναμένεται να ενταχθούν μαχητικά 4ης γενιάς. Μεσοπρόθεσμα με την ένταξη τους εθνικού μαχητικού. οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θα διαθέτουν πέμπτης γενιάς μαχητικά» δηλώνει το δελτίο ειδήσεων του TGRT. 

«Μάλιστα, υπάρχουν αναφορές πως το εθνικό μαχητικό θα υπερτερεί σε πολλά χαρακτηριστικά  των F-35» αναφέρεται δε σε λίαν υπεραισιόδοξο τόνο στο TGRT!

Στο πλαίσιο αυτό,  ο Ερντογάν άναψε οριστικά το «πράσινο φως» για την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. «Την Παρασκευή θα τηρήσουμε αυτό που υποσχεθήκαμε στη Φινλανδία» δήλωσε, ενόψει της επίσκεψης του Φινλανδού ομολόγου του στην Άγκυρα την Παρασκευή.  

«Αν θέλει ο Θεός. Με το καλό. Εμείς θα κάνουμε το καθήκον  που μας αναλογεί. Θα τηρήσουμε τον λόγο μας γι αυτό που υποσχεθήκαμε. Την Παρασκευή θα συναντηθούμε με τον κ. πρόεδρο και θα τηρήσουμε τον λόγο μας» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό