Home Περιβάλλον Τουρκία: Η Νούλαντ άνοιξε ξανά την όρεξη για τα F35

Τουρκία: Η Νούλαντ άνοιξε ξανά την όρεξη για τα F35

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην ατζέντα της τουρκικής ατζέντας μπαίνει ξανά η απόκτηση των F35, μετά και την δήλωση της Αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών ΗΠΑ στο τουρκικό δίκτυο CNN Turk, περί επιστροφής της Άγκυρας στο πρόγραμμα αν βρει τον τρόπο να αποδεσμευτεί από τους ρωσικούς πυραύλους S400.

Νέα διάσταση στα εξοπλιστικά βάζει η παρέμβαση της υπηρεσιακής αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ σχετικά με την συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F35.

Ενώ στην Άγκυρα περιμένουν την ολοκλήρωση του τυπικού σκέλους την πώληση των 40 μαχητικών F16 και των 79 κιτ εκσυγχρονισμού στις επόμενες 11 μέρες, η κ. Νούλαντ δήλωσε πως, «αν μπορέσουμε να τακτοποιήσουμε το θέμα των S-400, κάτι που θέλουμε να κάνουμε, οι ΗΠΑ θα ήταν ικανοποιημένες να δεχτούν την Τουρκία πίσω στην οικογένεια των F-35».

Η παρέμβαση Νούλαντ απασχολεί τις τελευταίες ώρες τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.H Γενί Σαφάκ αναφέρει χαρακτηριστικά, «Δήλωση F-35 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία: Θα χαρούμε να επιστρέψουν πίσω!»

Η εφημερίδα Bir gun σημειώνει «Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν τον όρο αποδοχής της Τουρκίας ξανά στο έργο F-35»

«Νέα αρχή στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις;», αναρωτιέται η έκδοση της τουρκικής έκδοσης της DW η οποία τονίζει ότι η υπογραφή του πρωτοκόλλου ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ από τον Τούρκο πρόεδρο και η το πράσινο φως του State Departmennt προς το αμερικανικό Κογκρέσο για την πώληση των μαχητικών F16 ανοίγει τον δρόμο για νέα πορεία στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις με το μήνυμα της Αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για πιθανή επιστροφή της Τουρκίας στα F35 αν βρει τρόπο να απεμπλακεί από τους ρωσικούς S400 να μπαίνει στην εξίσωση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version