16.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τουρκία: Επίθεση Τσελίκ στον Μητσοτάκη – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή την αναφορά του για τις νεο-οθωμανικές αντιλήψεις της Τουρκίας, στη χθεσινή του συνέντευξη στο CNN, έκανε το απόγευμα της Παρασκευής ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ.

Μάλιστα, ο Τσελίκ υποστήριξε ότι ο κ. Μητσοτάκης «στοχοποίησε» τον Ερντογάν και πρόσθεσε ότι «η δήλωση του Μητσοτάκη ότι η Τουρκία ‘αναβιώνει την Οθωμανική Αυτοκρατορία’ είναι μια φράση που χρησιμοποιεί για να καλύψει τις δικές του παράνομες πολιτικές».

Ατλαντικός: Ραγδαία αύξηση της παράνομης μεταφοράς του ρωσικού πετρελαίου στην Κίνα Παραμένει στο στόχοστρο της Άγκυρας το Καστελλόριζο

Στη συνέχεια, ο Τσελίκ έκανε ειδική αναφορά στο Καστελλόριζο, ισχυριζόμενος ότι αποτελεί παράδειγμα της επιθετικής πολιτικής που «ακολουθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός».

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «ακολουθεί την επεκτατική και επιθετική πολιτική. Ο Μητσοτάκης απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα της περιοχής με τη μαξιμαλιστική πολιτική του για την Ανατολική Μεσόγειο».

Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in bir kez daha Cumhurbaşkanımız Sn @RTErdogan’ı hedef almasını kınıyoruz. Miçotakis’in Türkiye’nin «yeni Osmanlıcı revizyonist fantezileri canlandırmak” peşinde olduğunu söylemesi, kendi hukuksuz siyasetlerini örtmek için kullandığı bir sözdür.

— Ömer Çelik (@omerrcelik) July 29, 2022

«Υπερασπίζεται τη θέση ότι ένα νησί (σ.σ. το Καστελλόριζο) με έκταση 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα, 2 χιλιόμετρα από την Ανατολία και 580 χιλιόμετρα από την ηπειρωτική Ελλάδα, έχει υφαλοκρηπίδα 40 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων. Αυτή είναι επιθετική και επεκτατική πολιτική και οι ισχυρισμοί του είναι αντίθετοι με το διεθνές δίκαιο», πρόσθεσε ο τούρκος αξιωματούχος.

«Επεκτατικός είναι ο Μητσοτάκης, όχι εμείς»

Και σημείωσε πως «είναι τραγικό ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός στοχοποιεί τον πρόεδρό μας με τον ισχυρισμό του ‘επεκτατικού’».

Έκανε αναφορά, μάλιστα, στην οικονομική κρίση που βίωσε η Ελλάδα, λέγοντας πως «το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που δυσκολευόταν να πληρώσει μερικά δισεκατομμύρια ευρώ του ελληνικού χρέους, αύξησε τον εξοπλιστικό προϋπολογισμό της χώρας κατά πέντε φορές, δείχνει σε όλο τον κόσμο ότι η Ελλάδα δεν έχει ειρηνικές διαθέσεις και ακολουθεί επιθετική πολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο».

Δεν παρέλειψε να προσθέσει, μάλιστα, ότι «η ελληνική αντιπολίτευση εφιστά την προσοχή στο γεγονός ότι η χώρα έχει μετατραπεί σε στρατιωτική βάση ξένων χωρών».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό