28 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Τουλάχιστον 18 οι νεκροί από τους ανεμοστρόβιλους που πλήττουν τις ΗΠΑ

Ειδήσεις Ελλάδα

Τουλάχιστον 18 άτομα, μεταξύ αυτών και 4 παιδιά, σκοτώθηκαν σε τέσσερις πολιτείες των ΗΠΑ, μετά τους ανεμοστρόβιλους που έπληξαν την κεντρική Αμερική. 

Σχεδόν 109 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ απειλήθηκαν από την έντονη χαλαζόπτωση, τους καταστροφικούς ανέμους και τους σφοδρούς ανεμοστρόβιλους, κυρίως στην κοιλάδα του ποταμού Μισισίπι, στο Οχάιο και στο Τενεσί. Από το Κέντρο Πρόβλεψης Καταιγίδων η κατάσταση χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα επικίνδυνη, λόγω της σφοδρότητας των φαινομένων, με τους ανεμοστρόβιλους να εκτιμάται ότι θα πλήξουν το Αρκάνσας, το Ιλινόις, το Κεντάκι, το Μιζούρι και το Τενεσί. 

Το χαλάζι που έπεσε είχε μέγεθος μεγαλύτερο μιας μπάλας του μπέιζμπολ, ενώ οι ριπές του ανέμου έφτασαν τα 75 μίλια την ώρα. «Έντονες καταιγίδες θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται σε όλη την περιοχή παρακολούθησης. Είναι πιθανό να υπάρχουν αρκετοί ανεμοστρόβιλοι, ορισμένοι από τους οποίους αναμένεται να είναι έντονοι. Πολύ μεγάλο χαλάζι είναι επίσης πιθανό, μαζί με τον κίνδυνο για δυνητικά σημαντικές καταστροφικές ριπές ανέμου», αναφέρει το Κέντρο Πρόβλεψης Καταιγίδων.

Το Τέξας μετρά ήδη τουλάχιστον 7 νεκρούς από την κακοκαιρία, εκ των οποίων δύο παιδιά ηλικίας 2 και 5 ετών. Τουλάχιστον 8 άτομα σκοτώθηκαν στο Αρκάνσας, υπάρχει ένας νεκρός στο Κεντάκι, ενώ στην Οκλαχόμα δύο άτομα σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 23 τραυματίστηκαν.

Στο Τέξας, εκτιμάται ότι 60-80 άτομα εγκλωβίστηκαν σε βενζινάδικο, περιμένοντας το τέλος της σφοδρής καταιγίδας, με πολλούς από αυτούς να είναι τραυματίες. 

Στο μεταξύ τουλάχιστον 600.000 νοικοκυριά σε 12 πολιτείες έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα το βράδυ της Κυριακής.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό