21 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τουλάχιστον 18 λατινοαμερικάνοι μεταξύ των αγνοούμενων στο κτήριο που έπεσε

Ειδήσεις Ελλάδα

Τουλάχιστον 18 πολίτες από τρεις χώρες της Λατινικής Αμερικής αγνοούνται στις ΗΠΑ μετά την κατάρρευση ενός 12ώροφου συγκροτήματος κατοικιών κοντά στο Μαϊάμι, όπως ανακοίνωσαν τα προξενεία της Αργεντινής, της Παραγουάης και της Ουρουγουάης.

Οι διασώστες δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν 99 ανθρώπους που, θεωρητικά, κατοικούσαν σε αυτό το κτίριο στην πόλη Σερφσάιντ, στα βόρεια του Μαϊάμι Μπιτς. Από την κατάρρευση μέρους του κτιρίου σκοτώθηκε ένας άνθρωπος.

Πενήντα τρεις άνθρωποι εντοπίστηκαν αλλά δεν έχουμε κανένα νέο από 99 ανθρώπους, δήλωσε, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Οι αρχές συνεχίζουν να αναζητούν 99 ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν δώσει σημεία ζωής μετά την κατάρρευση κτιρίου με κατοικίες κοντά στο Μαϊάμι, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Μαϊάμι-Ντέιντ Φρέντι Ραμίρες, εκφράζοντας φόβο για ένα βαρύ απολογισμό θυμάτων.

Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστα. Σύμφωνα με αξιωματούχους της Πολιτείας, το κτίριο, που κατασκευάστηκε το 1981, ήταν σε διαδικασία επαναβεβαίωσης της καταλληλότητάς του –και για αυτό χρειαζόταν να γίνουν κάποιες επισκευές– ενώ ακριβώς δίπλα κατασκευαζόταν μια άλλη οικοδομή.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό