21.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τον Νοέμβριο τα αποκαλυπτήρια της Maserati Grecale

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Maserati μόλις ανακοίνωσε ότι τον ερχόμενο Νοέμβριο θα πραγματοποιήσει τα παγκόσμια αποκαλυπτήρια της Grecale, με την ανακοίνωση και την αντίστροφη μέτρηση να γίνεται πάνω στο τριμαράν Maserati Multi 70.

Η ονομασία αυτοκινήτων με τους πιο διάσημους ανέμους στον κόσμο είναι παράδοση στη Maserati. Ξεκινώντας το 1963, με το θρυλικό Mistral, η μάρκα ακολούθησε αυτήν την πρακτική με τα Ghibli, Bora, Merak και Khamsin. Το 2016, το πρώτο SUV της μάρκας ονομάστηκε Levante, και τώρα είναι η σειρά της Grecale, με το όνομα να προέρχεται από έναν δυνατό βορειοανατολικό άνεμο της Μεσογείου.

Η παραγωγή της Grecale θα γίνεται στο εργοστάσιο του Cassino της Ιταλίας, όπου η Maserati έχει προγραμματίσει επένδυση περίπου 800 εκατομμυρίων ευρώ. Το δεύτερο SUV της Maserati θα τοποθετηθεί κάτω από την Levante και θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην ανάπτυξη της μάρκας, ενώ θα βασίζεται στην ίδια γραμμή παραγωγής με την Alfa Romeo Stelvio, στο εργοστάσιο της Stellantis.

Όπως καταλαβαίνεις θα μοιράζεται την πλατφόρμα Giorgio και πολλά από τα βασικά στοιχεία με το μοντέλο της Μιλανέζικης φίρμας, ενώ θα έχει και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2022. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του παγκόσμιου προγραμματισμού της Maserati, Francesco Tonon, το νέο SUV θα είναι το πιο πρακτικό στην κατηγορία του, αλλά θα είναι επίσης πολυτελές. Ακόμα, θα διαθέτει τον καλύτερο σχεδιασμό και τα καλύτερα χαρακτηριστικά στην κατηγορία του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό