29.9 C
Athens
Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

Τον Μάιο ξεκινά η παραγωγή του Α15 Bionic για το iPhone 13 5G

Ειδήσεις Ελλάδα

Του Θάνου Παλάγκα

Την προηγούμενη εβδομάδα μάθαμε πληροφορίες σχετικά με τις προγραμματισμένες αναβαθμίσεις και αλλαγές της σειράς 13, όπως το χρώμα και το βελτιωμένο portrait mode. Τώρα μαθαίνουμε και λεπτομέρειες σχετικά με το chip A15 Bionic.

Το DigiTimes αναφέρει ότι το Α15, πρόκειται να μπει σε παραγωγή μέσα στον Μάιο. Θα το κατασκευάσει ο γνωστός συνεργάτης της Apple, η TSMC, και θα είναι μια βελτιωμένη έκδοση της τεχνικής των 5 nanometer, η οποία χρησιμοποιείται ήδη στον τωρινό Α14.

Πέρα από όλη τη σειρά των iPhone, τον νέο επεξεργαστή φημολογείται ότι θα περιέχει και η καινούρια σειρά iPad Air (2022), η οποία θα έχει και οθόνη OLED. Η τωρινή σειρά, που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2020, χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή του iPhone 12.

Σήμερα, τα νέα για τον Α15 συμπίπτουν και με μια αναφορά από τον KANG, η οποία λέει ότι η Apple έχει οριστικοποιήσει τον σχεδιασμό της σειράς iPhone 13 και αυτή είναι αρκετά ίδια με τη σειρά 12, με μικρότερο όμως notch (εγκοπή) στο πάνω μέρος της οθόνης.

Μια οθόνη 120Hz ProMotion αναμένεται να υπάρχει στα δύο Pro μοντέλα, φέρνοντάς τα στο ίδιο επίπεδο με το τι είναι διαθέσιμο στον κόσμο του Android, και εξασφαλίζοντας ότι θα είναι από τα καλύτερα κινητά του 2021. Υπήρξαν κάποιες φήμες για σχεδιασμό χωρίς καμία υποδοχή καλωδίου, αν και αυτή τη στιγμή φαίνεται κάπως απίθανο.

Η Apple επίσης σχεδιάζει ακόμα πιο προχωρημένα chip, τα οποία κατασκευάζονται με ακόμα μικρότερη κλίμακα. Συγκεκριμένα, πηγές από το DigiTimes αναφέρουν ότι η εταιρία ετοιμάζει καινούριους επεξεργαστές M-series, κατασκευασμένους με τη διαδικασία 4 nm, για τους επερχόμενους Mac.

Αυτό, μαζί με τον Α16 Bionic της επόμενης χρονιάς, όπου αναμένεται να χρησιμοποιηθεί η τεχνική παραγωγής των 3 nm. Πιθανόν, ο Α16 θα χρησιμοποιηθεί στα iPhone 14 του 2022.

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό