16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τον Ιούνιο θα παρουσιάσει η Porsche το sports car του μέλλοντος!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η 8η του Ιουνίου είναι μία ημέρα-ορόσημο για την Porsche. Είναι η μέρα που το 1948 πήρε άδεια κυκλοφορίας το πρώτο μοντέλο της γερμανικής εταιρίας – η εμβληματική 356/1. Η εμβληματική και μοναδική, κυριολεκτικά, Porsche 356/1 που κατασκευάστηκε ποτέ, με πινακίδα K45-286 που κατοικεί μόνιμα πλέον στο μουσείο της εταιρίας στη Στουτγάρδη. Στις 8 Ιουνίου του 2023 η Porsche θα γιορτάσει την 75η επέτειο με διάφορα events, πολυάριθμους σημαίνοντες καλεσμένους από την πλούσια ιστορία της και παρουσιάζοντας “το όραμα της για το sports car του μέλλοντος”.

Όλα αυτά θα γίνουν σε μία ειδική εκδήλωση που θα κρατήσει μία ώρα, θα μεταδοθεί σε ολόκληρο τον κόσμο τόσο στα γερμανικά όσο και στα αγγλικά και θα αποτελείται από πέντε διακριτά μέρη: Heritage, Zeitgeist, Performance, Pioneering Spirit και Dreams. Η λογική λέει ότι η παρουσίαση του “sports car του μέλλοντος” θα ενταχθεί στο τελευταίο τμήμα της διοργάνωσης αλλά δυστυχώς, δεν έχουμε απολύτως καμία επιπλέον πληροφορία για το “όραμα” που θα παρουσιαστεί. Η λογική και η λέξη “Vision” στην ανακοίνωση της Porsche υποδηλώνουν ότι αυτό που θα δούμε στις 8 του Ιουνίου θα είναι ένα είδος πρωτότυπου/concept αλλά η μορφή που θα πάρει αυτό και το πόσο κοντά ή μακριά είναι από την παραγωγή παραμένουν άγνωστα. Αυτό που θεωρούμε δεδομένο είναι ότι το όραμα της Porsche τουλάχιστον όσον αφορά στην κίνηση περιλαμβάνει κάποιο είδος εξηλεκτρισμού.

Η Porsche ούτως ή άλλως έχει ξεκινήσει την πορεία της σε αυτόν τον δρόμο όχι μόνο με την Taycan αλλά και με την επερχόμενη, αμιγώς ηλεκτρική 718 και τον αναπόφευκτο εξηλεκτρισμό της εμβληματικής 911. Η ελπίδα όμως είναι ότι στις 8 Ιουνίου θα παρουσιαστεί ο πνευματικός διάδοχος της 918 Spyder. Η ναυαρχίδα της Porsche στην κατηγορία των sports cars – με την ευρύτερη έννοια. Δεν έχει σημασία αν το μοντέλο παραγωγής θα αργήσει να λανσαριστεί στην αγορά αφού η τεχνολογία θα πρέπει να εξελιχθεί και να ωριμάσει πρώτα. Σημασία έχει να δούμε πώς οραματίζεται η Porsche το sports car του μέλλοντος και αυτό θα γίνει με εμφατικό τρόπο αν η υλοποίηση του οράματος πάρει τη μορφή του κορυφαίου εκπροσώπου. Όπως και να έχει, θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή για να μας λυθούν όλες οι απορίες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό