15.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τον Αύγουστο τα αποκαλυπτήρια του ηλεκτρικού πρωτοτύπου της Xiaomi

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο κύβος ερρίφθη τον Σεπτέμβριο του 2021 και ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας ανακοίνωσε ότι εισέρχεται επίσημα στην αγορά των αυτοκινήτων, και δη της ηλεκτροκίνησης. Τον επόμενο μήνα, μέσα στον Αύγουστο, η Xiaomi θα είναι έτοιμη να αποκαλύψει ένα πρωτότυπο σε δημόσια εκδήλωση, ωστόσο παραμένει ασαφές πόσο κοντά θα είναι αυτό το πρωτότυπο στο τελικό μοντέλο παραγωγής, το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2024.
Η Xiaomi Auto θα επενδύσει αρχικά 10 δισεκατομμυρίων RMB, που μεταφράζεται σε 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια, ενώ έχει δεσμευτεί για συνολική επένδυση 10 δισ. δολαρίων μέσα στα επόμενα 10 χρόνια. Το πρώτο αυτοκίνητο της εταιρίας θα κυκλοφορήσει το πρώτο εξάμηνο του 2024, με την Xiaomi να προετοιμάζεται για την κυκλοφορία του, καθώς ανοίγει 30.000 καταστήματα.

Αυτά θα έχουν την μορφή πολυκαταστημάτων και θα λειτουργούν ως καταστήματα πώλησης τηλεφώνων και άλλων ηλεκτρονικών ειδών, καθώς και ως αντιπροσωπείες αυτοκινήτου. Επιπλέον, η Xiaomi ετοιμάζει ένα εργοστάσιο στο Πεκίνο, το οποίο θα μπορεί να παράγει έως και 300.000 οχήματα ετησίως. Το εργοστάσιο θα κατασκευαστεί σε δύο φάσεις, αλλά ακόμα δεν είναι σαφές πότε θα ξεκινήσει η κατασκευή του.
Σύμφωνα με αναφορές από την Κίνα, η σχεδίαση του αμιγώς ηλεκτρικού πρωτοτύπου της Xiaomi έγινε από την Shanghai HVST Automobile Design, την εταιρεία πίσω από το WM Motor Maven Concept.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό