16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τι συμβαίνει τελικά με το αυτόνομο λεωφορειάκι e-Palette της Toyota;

Ειδήσεις Ελλάδα

Aρκετός θόρυβος δημιουργήθηκε μετά από ένα ατύχημα που υπήρξε μεταξύ ενός από τα αυτόνομα λεωφορειάκια της Toyota που κυκλοφορούν στους Παραολυμπιακούς αγώνες σε σύγκρουση με έναν πεζό με προβλήματα όρασης.
Η Toyota μεταξύ άλλων ανάφερε ότι το ατύχημα έδειξε τη δυσκολία του αυτόνομου οχήματος να λειτουργήσει στις ειδικές συνθήκες του χωριού κατά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, με άτομα εκεί που έχουν προβλήματα όρασης ή άλλες αναπηρίες.
Αναφορικά με το ατύχημα, αυτό συνέβη σε μια διασταύρωση με σχήμα Τ, όταν το όχημα χτύπησε τον αθλητή που πήγαινε περίπου 1 ή 2 χιλιόμετρα την ώρα, είπε η Toyota. «Το γεγονός αυτό δείχνει ότι τα αυτόνομα οχήματα δεν είναι ακόμη ρεαλιστικά για κανονικούς δρόμους», όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε.
Το e-Palette, είναι ένα πλήρως αυτόνομο ηλεκτρικό όχημα μπαταρίας που προσαρμόστηκε ειδικά για χρήση κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Διαθέτει μεγάλες πόρτες και ηλεκτρικές ράμπες για να επιτρέψει σε ομάδες αθλητών να επιβιβαστούν γρήγορα.
Μετά από σύγκρουση χαμηλής ταχύτητας την περασμένη εβδομάδα που ώθησε την Toyota να σταματήσει τη λειτουργία όλων των αυτόνομων ολυμπιακών λεωφορείων της e-Palette, η αυτοκινητοβιομηχανία λέει ότι τα λεωφορεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά, αν και με αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό