24 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Τι συμβαίνει με τα προσωπικά δεδομένα στις νέες ταυτότητες – Απαντάει η Κατεχάκη

Ειδήσεις Ελλάδα

Η απόφαση της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων για τις νέες ταυτότητες και τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων προκάλεσε ερωτήματα για το τι πραγματικά συμβαίνει. 

Αναφορικά με το θέμα που προέκυψε με τις νέες ταυτότητες, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσαν ανακοίνωση την Πέμπτη (26/9). 

Όπως τονίζεται, αποδίδεται «ιδιαίτερη βαρύτητα στις αποφάσεις των ανεξάρτητων Αρχών, όπως η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, με στόχο τη διαρκή βελτίωση των διαδικασιών και την ενίσχυση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των πολιτών».

Στο πλαίσιο αυτό, η Κατεχάκη επισημαίνει πως έχουν ήδη ξεκινήσει ενέργειες για την τροποποίηση του νομικού πλαισίου σχετικά με την διαδικασία έκδοσης των νέων αστυνομικών ταυτοτήτων, σύμφωνα με την πρόσφατη εκδοθείσα σχετική απόφαση της Αρχής και προς πλήρη συμμόρφωση με τις οδηγίες της και ιδίως για:

α) την εφαρμογή της αρχής ελαχιστοποίησης σε σχέση με την αποθήκευση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και

β) την επικαιροποίηση του σχετικού ενημερωτικού υλικού προς τους πολίτες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι ενέργειες αυτές θα έχουν ολοκληρωθεί εντός έξι (6) μηνών, αναφέρει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Παράλληλα, επισημαίνει ότι η ισχύς των ήδη εκδοθέντων δελτίων ταυτότητας παραμένει αμετάβλητη, καθώς και ότι η διαδικασία έκδοσης τους, έως την ολοκλήρωση των ανωτέρω ενεργειών, συνεχίζεται κανονικά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό