33.5 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Τι σηματοδοτεί το ταξίδι Πούτιν στη Βόρεια Κορέα – Πρώτη επίσκεψη από το 2000

Ειδήσεις Ελλάδα

Διήμερη επίσημη επίσκεψη στη Βόρεια Κορέας θα πραγματοποιήσει από αύριο Τρίτη, ο Ρώσος Πρόεδρος Βαλντιμίρ Πούτιν, μετά από πρόσκλητη του Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως ανέφερε το Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε επίσης το ταξίδι του Πούτιν στη Βόρεια Κορέα, λέγοντας ότι η επίσκεψη αποτελεί μέρος μιας περιοδείας που θα περιλαμβάνει επίσης μια στάση στο Βιετνάμ από την Τετάρτη έως την Πέμπτη.

Είναι το πρώτο ταξίδι του Πούτιν στο απομονωμένο καθεστώς από τον Ιούλιο του 2000, όταν ταξίδεψε στην Πιονγκγιάνγκ για να συναντήσει τον πρώην ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-ιλ, τον εκλιπόντα πατέρα του σημερινού ηγέτη.

Η Βόρεια Κορέα και η Ρωσία έχουν εμβαθύνει τη στρατιωτική συνεργασία εν μέσω υποψιών ότι η Πιονγκγιάνγκ έχει παράσχει όπλα και πυρομαχικά στη Μόσχα για χρήση στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία σε αντάλλαγμα για την επισιτιστική βοήθεια της Μόσχας και πιθανή μεταφορά τεχνολογίας όπλων.

Στη σύνοδο κορυφής του περασμένου έτους, ο Πούτιν υπαινίχθηκε την προθυμία της Ρωσίας να βοηθήσει τη Βόρεια Κορέα με το δορυφορικό της πρόγραμμα.

Οι ειδικοί δήλωσαν ότι οι δύο ηγέτες ενδέχεται να υιοθετήσουν μια κοινή δήλωση που ζητά την αναβάθμιση του επιπέδου της στρατιωτικής, ασφάλειας και οικονομικής συνεργασίας τους, αλλά βλέπουν μια μικρή πιθανότητα και τα δύο έθνη να υπογράψουν μια συνθήκη παρόμοια με μια στρατιωτική συμμαχία.

Το εμπόριο όπλων και η στρατιωτική συνεργασία με τη Βόρεια Κορέα, καθώς και η απασχόληση βορειοκορεατών εργαζομένων στο εξωτερικό, αποτελούν παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που συνδέονται με την απαγόρευση των πυρηνικών και πυραυλικών προγραμμάτων της Πιονγκγιάνγκ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό