29.3 C
Athens
Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

Τι σημαίνει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 13 εκ. ευρώ

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο οικονομολόγος και φοροτεχνικός σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Δημήτρης Πανοζάχος μιλώντας για τη συνέλευση που έλαβε χώρα σήμερα (30.05), αναφορικά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 13 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της επερχόμενης αγωνιστικής σεζόν.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε στον αέρα του Metropolis 95.5: «Υπήρξε μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 13 εκατομμύρια ευρώ. Η ΠΑΕ ως είθισται κάθε χρόνο τέτοια περίοδο κάνει μια εκτίμηση των επικείμενων αναγκών της και της και στη προσπάθεια της να είναι συνεπής όπως ήταν μέχρι τώρα και να μην αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα, προαποφασίζει τα πράγματα αυτά σε συνεννόηση με τον μεγαλομέτοχο, ο οποίος ανταποκρίνεται πλήρως και καλύπτει τις όποιες ανάγκες εμφανίζονται στην ΠΑΕ.

Έχουν υπάρξει περίοδοι που στην ΠΑΕ αποφασίστηκαν 20 εκατομμύρια και άλλες που ήταν μόλις 4. Δεν είναι θέμα αν είναι λίγα ή πολλά. Είναι πάντα αυτά που έχουν εκτιμηθεί ότι έχει ανάγκη η ΠΑΕ.

Μετά από αυτή την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου τα χρήματα που έχει βάλει ο μεγαλομέτοχος θα φτάσουν τα 194.200.000  ευρώ, από το 2012 μέχρι και σήμερα, σε διάστημα 12 ετών.

Αυτή τη στιγμή ο Ιβάν Σαββίδης έχει το 86,20% των μετοχών. Δεν μπορεί να πάει πάνω από το 90%, γιατί το 10% είναι υποχρεωτικά του ερασιτέχνη. Όταν πρωτοήλθε ξεκίνησε με ένα ποσοστό περίπου 79% και έφτασε το 86%».

Παράλληλα, μίλησε και για το κόστος μια μετοχής της ασπρόμαυρης ΠΑΕ: «Μια μετοχή κοστίζει δύο λεπτά, θα την επανεκτιμήσουμε όμως τον Ιούνιο. Η ονομαστική τους αξία ήταν 30 λεπτά. Όταν ήρθε ο μεγαλομέτοχος ήταν 0!».

Διαβάστε όσα δήλωσε ο Δημήτρης Πανοζάχος

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό