27.7 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

Τι σημαίνει για τις ευρωπαϊκές μάρκες;

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι προεδρικές εκλογές του 2024 στις ΗΠΑ μεταξύ της Καμάλα Χάρις και του Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσαν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες, ιδίως στους τομείς των ηλεκτρικών οχημάτων και της εμπορικής πολιτικής.

Η Χάρις αναμένεται να συνεχίσει τις φιλικές προς το περιβάλλον πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Μπάιντεν, προωθώντας την υιοθέτηση των ηλεκτρικών οχημάτων και υποστηρίζοντας την εγχώρια παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών.

Αυτή η στάση θα μπορούσε να ωφελήσει ευρωπαϊκές μάρκες όπως η BMW, η Mercedes-Benz, η Volkswagen και η Volvo, οι οποίες έχουν ήδη επενδύσει σημαντικά στην ηλεκτροκίνηση για να ανταποκριθούν στα αυστηρότερα πρότυπα εκπομπών της ΕΕ.

Αντίθετα, ο Τραμπ υποστηρίζει μια προστατευτική εμπορική πολιτική και έχει ταχθεί έντονα κατά της ταχείας μετάβασης στα EV, ευνοώντας αντ’ αυτού τα οχήματα που κινούνται με βενζίνη.

Η προσέγγισή του περιλαμβάνει επιθετικούς δασμούς στα εισαγόμενα αυτοκίνητα για την προστασία των αμερικανών κατασκευαστών και φορολογικά κίνητρα για τις εταιρείες που κατασκευάζουν τα προϊόντα τους στην Αμερική.

Ο Τραμπ στοχεύει να προσελκύσει τις ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες να επενδύσουν περισσότερο στις αμερικανικές εγκαταστάσεις παραγωγής, γεγονός που θα μπορούσε να ωθήσει τις ευρωπαϊκές μάρκες να επεκτείνουν την κατασκευαστική τους παρουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το διακύβευμα είναι υψηλό για τις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες που βασίζονται στην αμερικανική αγορά, καθώς θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν υψηλότερο κόστος εάν αυξηθούν οι δασμοί υπό την κυβέρνηση Τραμπ.

Η πολιτική του Τραμπ θα μπορούσε επίσης να τους ενθαρρύνει να μεταφέρουν μέρος της παραγωγής τους από την Ευρώπη στις ΗΠΑ για να αποφύγουν τους δασμούς.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών, οι εμπειρογνώμονες προτείνουν στις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες να επικεντρωθούν στην ψηφιοποίηση και την καινοτομία λογισμικού για να παραμείνουν ανταγωνιστικές στην εξελισσόμενη αυτοκινητοβιομηχανία

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό