16.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τι πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προχωρώντας σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού δήλωσε ότι το κόμμα του πλέον δε θα συμμετέχει στις ψηφοφορίες της Βουλής για να μην νομιμοποιήσει την εκτροπή εκ μέρους της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Δεν θα σταθώ στην ουσία ή την ορθότητα της κίνησης αφού οι πολίτες είναι εκείνοι που θα κρίνουν.

Από τη μία οι βουλευτές του θα μετέχουν στις συζητήσεις του κοινοβουλίου και από την άλλη θα αποχωρούν με την έναρξη της ψηφοφορίας.

Τουρκία και Ελλάδα το 2023

Δηλαδή θα αρθρώνουν πολιτικό λόγο – ενίοτε και καταγγελτικό – για να μην μένει αναπάντητη η κυβερνητική πολιτική αλλά δεν θα ψηφίζουν όχι στις ρυθμίσεις που θα φέρνει η κυβέρνηση.

Κάνοντας μία υπόθεση εργασίας ότι η κυβέρνηση νομοθετεί κάτι θετικό για τους πολίτες που μπορεί να υπήρχε σε προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα το ψηφίσει και θα πρέπει να βρίσκεται στη θέση του εγκαλούμενου γιατί δεν το ψήφισε.

Υπάρχουν στοιχεία που τουλάχιστον φαντάζουν παράδοξα.

Όμως, επίκειται η κατάθεση της τροπολογίας για την απαγόρευση Κασιδιάρη να κατέβει στις εκλογές ακόμη και μέσω αχυρανθρώπου ως επικεφαλής.

Εδώ, θεωρητικά, τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου θα πρέπει να ομονοήσουν και να συμφωνήσουν εκ των προτέρων για το περιεχόμενο και χωρίς τυμπανοκρουσίες. 

Φαντάζομαι, ότι κανείς δημοκρατικός πολίτης θα ήθελε να επιτρέπεται η κάθοδος κομμάτων που έχουν ως βασικό πυρήνα τους και στελέχη ως επικεφαλής που έχουν καταδικαστεί γιατί προωθούν τον ναζισμό.

Όταν, λοιπόν, και δεν πρόκειται να αργήσει εκείνη η μέρα – το αργότερο την ερχόμενη εβδομάδα –  κατατεθεί η τροπολογία και έλθει η ώρα της ψηφοφορίας τι θα πράξουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ;

Eίναι η μοναδική που θα συμμετέχουν! Το ξεκαθάρισε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη και είναι θετικό.

Δεν είναι δυνατόν ένα αριστερό κόμμα να απέχει από μία τέτοια ψηφοφορία ακόμη και εάν όλοι γνωρίζουν τι θα έπραττε.

Δεν είναι δυνατόν να μην υπερψηφίσει μια τέτοια ρύθμιση.

Πολύ περισσότερο να υπονοηθεί ότι κλείνει το μάτι  για να περιορίσει τη ΝΔ ή την αυτοδυναμία και άλλα τέτοια που πιθανώς θα ακουστούν.

Μπορεί να καταθέσει όπως είχε προαναγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ τη δική του και να ψηφίσει η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ;

Είναι, εξάλλου, διαφορετικός ο συμβολισμός να υπάρχει αποτέλεσμα με συντριπτική πλειοψηφία που θα έχουν υπερψηφίσει τη διάταξη.

Μπορεί το ΚΚΕ ή το ΜεΡΑ25 να εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να επεκταθεί κάτι τέτοιο και σε αριστερά κόμματα – δυστυχώς υπάρχουν τέτοιες προθέσεις σε ευρωπαϊκές χώρες κυρίως του πρώην ανατολικού μπλοκ – αλλά στην Ελλάδα τα έχουμε λύσει αυτά εδώ και δεκαετίες.

Σημασία δεν έχει τίνος την τροπολογία  θα ψηφίσουν τα κόμματα.

Γι΄ αυτό και τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει όχι μόνο να συμμετέχει στην ψηφοφορία αλλά και να βρει με την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ κοινό πεδίο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό