16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τι περιμένουν από Μαμουκελασβίλι και Καλαϊτζάκη

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι πρωταθλητές Μπακς έδωσαν την επιλογή νούμερο 31 και επέλεξαν στο νούμερο 54 του NBA Draft τον Σάντρο Μαμουκελασβίλι και στο νούμερο 60 τον Γιώργο Καλαϊτζάκη.

Λίγες ημέρες μετά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, οι Μπακς συνέχισαν τη δουλειά καθώς τα ξημερώματα της Παρασκευής (30/7) έδωσαν την επιλογή νούμερο 31 στο NBA Draft 2021 για να πάρουν από τους Ιντιάνα Πέισερς τις επιλογές νούμερο 54 και 60.

Οι πρωταθλητές ήθελαν δύο παίκτες με μη εγγυημένα συμβόλαια καθώς δεν έχουν φέτος ιδιαίτερη ευελιξία, θα τους δουν στο Summer League του Λας Βέγκας, θα τους αξιολογήσουν και στο training camp και απόι εκεί και πέρα θα αποφασίσουν αν θα κρατήσουν κάποιον στο ρόστερ της κανονικής περιόδου.

Στο νούμερο 54 οι Μπακς επέλεξαν τον Σάντρο Μαμουκελασβίλι, έναν ψηλό στα 211 εκατοστά που έπαιξε στο Πανεπιστήμιο του Νίκου Γκάλη, το Σίτον Χολ, από το 2017 έως το 2021. Γεννημένος στη Νέα Υόρκη, μεγαλωμένος στην Τιφλίδα, ο 22χρονος αθλητής έπαιξε στην Ακαδημία Montverde, έγινε διεθνής το 2018 σε ηλικία 19 ετών και την ίδια χρονιά αγωνίσθηκε και στο EuroBasket U20 έχοντας 8.7 πόντους, 7 ριμπάουντ και 1.7 ασίστ ανά αγώνα.

Στην τέταρτη σεζόν του στο Σίτον Χολ ο Μαμουκελασβίλι είχε 17.5 πόντους (43.4% στα συνολικά σουτ, 33.6% στο τρίποντο, 71.4% στις βολές), μαζί με 7.6 ριμπάουντ, 3.2 ασίστ και ένα κλέψιμο ανά 35.6 λεπτά σε 27 αγώνες.

Ψηλός που μπορεί να βάλει την μπάλα στο παρκέ, μπορεί να παίξει με πλάτη για να εκμεταλλευθεί τη δύναμή του, είναι ικανός να επιτεθεί ακόμη και σε iso καταστάσεις, έχει καλά τελειώματα κοντά στο καλάθι και παίζει με μεγάλη ένταση. Δεν είναι έτοιμος για να βοηθήσει μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, ωστόσο πρόκειται για μια ελκυστική περίπτωση αμερικανοθρεμένου Ευρωπαίου που σουτάρει με το αριστερό χέρι, βελτιώνεται συνεχώς και είναι πολύ ανταγωνιστικός.

Όσο για τον Γιώργο Καλαϊτζάκη, τον οποίο τα Ελάφια επέλεξαν στο νούμερο 60; Η περίπτωσή του ήταν για πολλά χρόνια πραγματικά ελκυστική, καθώς ο ύψους 2μ.03 γκαρντ θεωρήθηκε ένα από τα κορυφαία ταλέντα της Ευρώπης χωρίς όμως να έχει ανάλογη εξέλιξη. Πέρυσι βρέθηκε μεταξύ άκρης πάγκου και εξέδρας, έχει για άλλον έναν χρόνο συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, ωστόσο δεν θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η παραμονή του.

Ο Καλαϊτζάκης θα παίξει στο Summer League του Λας Βέγκας (8-17 Αυγούστου) όπου οι Μπακς θα δώσουν πέντε αγώνες (Κλίπερς, Νετς, Τίμπεργουλβς, Γουίζαρντς οι τέσσερις πρώτοι αντίπαλοι), ώστε να αξιολογηθεί από τους ανθρώπους του οργανισμού, με την ελπίδα να κερδίσει μια πρόσκληση για το training camp εν όψει της επόμενης σεζόν. Δύσκολα πάντως θα καταφέρει ο νεαρός περιφερειακός κάτι περισσότερο, καθώς οι Μπακς θα χρειαστούν πιο έτοιμους παίκτες από εκείνον.

ΤΟ DEPTH CHART ΤΩΝ ΜΠΑΚΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΖΟΝ 2021/22:

PG: Τζρου Χόλιντεϊ

SG: Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο, Ελάιτζα Μπράιαντ (μη εγγυημένο), Σαμ Μέριλ (μη εγγυημένο)

SF: Κρις Μίντλετον, Τζόρνταν Νουόρα

PF: Γιάννης Αντετοκούνμπο, Μπόμπι Πόρτις (player option)

C: Μπρουκ Λόπεζ, Μαμάντι Ντιακίτε (μη εγγυημένο)

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό