24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Τι να μην περιμένετε από την εκδήλωση παρουσίασης της Apple στις 9 Σεπτέμβριου

Ειδήσεις Ελλάδα

Η εκδήλωση της Apple για την παρουσίαση των νέων της προϊόντων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, οπότε και αναμένεται να αποκαλυφθεί η νέα σειρά iPhone 16, καθώς και ορισμένα νέα μοντέλα Apple Watch.

Μπορεί επίσης να γίνουν διαθέσιμα ορισμένα επιπλέον νέα προϊόντα, ωστόσο μερικές φημολογούμενες επερχόμενες συσκευές δεν πρόκειται να κάνουν την εμφάνισή τους αυτόν τον μήνα.

Λίγο πριν από την εκδήλωση της Apple “It’s Glowtime”, καλό είναι να γνωρίζουμε ποιες συσκευές είναι απίθανο να ανακοινωθούν από την Apple τον Σεπτέμβριο και πιθανότερα θα έρθουν αργότερα μέσα στο έτος ή το 2025 και μετά.

Mac με M4

Η Apple αναπτύσσει νέους Mac που τροφοδοτούνται από το τσιπ M4 επόμενης γενιάς της εταιρείας, το οποίο βασίζεται στην τεχνολογία 3nm δεύτερης γενιάς της TSMC και διαθέτει νέο engine οθόνης, με αποτέλεσμα σημαντικές βελτιώσεις στην απόδοση και την απόδοση ισχύος σε σχέση με το τσιπ M3 της Apple στο οποίο βασίζονται οι πιο πρόσφατοι Mac.

Οι πρώτοι από τους νέους Mac της Apple με M4 αναμένεται να φτάσουν αργότερα μέσα στο έτος. Σύμφωνα με πηγές του δημοσιογράφου του Bloomberg, Mark Gurman, η Apple σχεδιάζει να ανανεώσει τα MacBook Pro, Mac mini και iMac με τσιπ M4 φέτος και είναι πιθανό να δούμε τα νέα μοντέλα να ανακοινώνονται κάποια στιγμή τον Οκτώβριο, με πιθανή κυκλοφορία τον Νοέμβριο.

Τέσσερα προϊόντα που δοκιμάζει η Apple φέρεται να διαθέτουν entry-level τσιπ M4, σύμφωνα με τα αρχεία καταγραφής προγραμματιστών. Τρεις από τους Mac διαθέτουν CPU 10 πυρήνων και GPU 10 πυρήνων, ενώ ο τέταρτος έχει CPU 8 πυρήνων και GPU 8 πυρήνων. Και οι τέσσερις M4 Mac διαθέτουν ενοποιημένη μνήμη 16 GB ή 32 GB.

Εν τω μεταξύ, η αλυσίδα εφοδιασμού της Apple φέρεται να ξεκινά τη μαζική παραγωγή μοντέλων MacBook Pro επόμενης γενιάς 14 ιντσών και 16 ιντσών με τσιπ M4 Pro και M4 Max.

iPhone SE 4

Μετά την κυκλοφορία της σειράς iPhone 16 τον Σεπτέμβριο, η Apple θα κυκλοφορήσει το iPhone SE τέταρτης γενιάς στις αρχές του 2025, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Το iPhone SE τέταρτης γενιάς φημολογείται ότι θα διαθέτει σχεδιασμό παρόμοιο με το iPhone 14, Face ID αντί για Touch ID, θύρα USB-C, Action Button, μόντεμ 5G σχεδιασμένο από την Apple, επεξεργαστή A18 και all-screen εμφάνιση που καταργεί το Home Button.

Η οθόνη της συσκευής αναμένεται να αυξηθεί σε μέγεθος από 4,7 ίντσες σε 6,06 ίντσες και να χρησιμοποιεί OLED για πρώτη φορά, ενώ είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα διαθέτει 8 GB RAM, από 4 GB στο μοντέλο του 2022, λόγω των απαιτήσεων υλικού της Apple Intelligence.

Η συσκευή θα μπορούσε να κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2025. Ωστόσο, και τα τρία υπάρχοντα μοντέλα iPhone SE ανακοινώθηκαν τον Μάρτιο με την πάροδο των ετών, επομένως η κυκλοφορία του Μαρτίου 2025 φαίνεται επίσης αρκετά πιθανή.

HomePod mini 2

Το HomePod mini της Apple θα γίνει τεσσάρων ετών τον Οκτώβριο. Ο Gurman ήταν ο πρώτος που ανέφερε ότι η Apple εργάζεται σε ένα HomePod mini δεύτερης γενιάς τον Αύγουστο του 2022 και ήταν σκεπτικός για το τι θα μπορούσε να προσφέρει ένα νέο HomePod mini, καθώς «το πιο πρόσφατο HomePod δεν περιλαμβάνει σημαντικές νέες λειτουργίες που δεν είναι ήδη στο mini των 99$».

Τον Φεβρουάριο του 2023, ο αναλυτής της Apple Ming-Chi Kuo ισχυρίστηκε ότι η Apple θα ξεκινήσει μαζικές αποστολές του HomePod mini δεύτερης γενιάς το δεύτερο εξάμηνο του 2024. Όμως, δεδομένου του πόσο καιρό πριν ο Kuo έκανε τον ισχυρισμό, δεν είναι σαφές πόσο βάρος πρέπει να δοθεί σε αυτό καθώς από τότε οι φήμες για τη συσκευή ήταν ελάχιστες.

Όπως και να χει, θα ήταν λογικό να υποθέσουμε ότι ένα νέο μοντέλο θα διαθέτει βελτιωμένο ήχο και μικρόφωνα, μαζί με ένα ενημερωμένο τσιπ της σειράς S και νέες επιλογές χρωμάτων. Εάν η Apple θέλει να συμβαδίσει με τις φημολογούμενες νέες συσκευές Echo της Amazon που τροφοδοτούνται με Claude AI, το Apple Intelligence θα μπορούσε επίσης να ενσωματωθεί σε ένα HomePod mini επόμενης γενιάς.

AirPods Pro 3

Η Apple αναμένεται να κυκλοφορήσει μια επανασχεδιασμένη έκδοση του AirPods Pro το 2025, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg . Η ενημέρωση πιθανότατα θα περιλαμβάνει βελτιωμένη ποιότητα ήχου, βελτιωμένο σχεδιασμό και ταχύτερο τσιπ.

Η Apple ενδέχεται να εισαγάγει μια νέα δυνατότητα δοκιμής ακοής για το AirPods Pro, που ενδεχομένως να μπορεί να ανιχνεύει προβλήματα ακοής. Επιπλέον, βρίσκονται υπό ανάπτυξη νέοι αισθητήρες υγείας, οι οποίοι θα μπορούσαν να επιτρέψουν λειτουργίες όπως η ανάγνωση της θερμοκρασίας του σώματος από τον ακουστικό πόρο και η ενίσχυση λειτουργιών που σχετίζονται με την ακοή, όπως το Conversation Boost και το Live Listen.

Τα AirPods Pro επόμενης γενιάς φημολογούνται ότι έχουν βελτιωθεί σημαντικά το Active Noise Cancellation (ANC) σε σύγκριση με το AirPods Pro 2, αν και συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το πώς θα βελτιωθεί το ANC δεν είναι ακόμη διαθέσιμες.

Νέο Apple TV

Η Apple φέρεται να αναπτύσσει μια νέα συσκευή Apple TV με ταχύτερο επεξεργαστή, ενώ διατηρεί την ίδια σχεδίαση με το τρέχον μοντέλο. Αρχικά, ο Mark Gurman του Bloomberg μίλησε για κυκλοφορία του νέου Apple TV το 2024, αλλά αργότερα ανέφερε ότι δεν επίκειται ενημέρωση, αφήνοντας το χρονοδιάγραμμα ασαφές.

Σύμφωνα με τον αναλυτή της Apple, Ming-Chi Kuo, η επόμενη γενιά Apple TV θα μπορούσε να είναι πιο προσιτή. Τα μοντέλα δεύτερης γενιάς (2010) και τρίτης γενιάς (2012) της Apple TV κυκλοφόρησαν και τα δύο στις ΗΠΑ στην τιμή των 99 $. Η Apple αργότερα μείωσε την τιμή του μοντέλου τρίτης γενιάς στα 69 δολάρια.

Μια μελλοντική έκδοση του Apple TV ενδέχεται να διαθέτει ενσωματωμένη κάμερα για FaceTime και άλλες εφαρμογές βιντεοκλήσεων, όπως αναφέρει ο Mark Gurman. Ενώ η Apple παρουσίασε μια εφαρμογή FaceTime για το Apple TV στο tvOS 17, η οποία λειτουργεί μέσω συνδεδεμένου iPhone ή iPad, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα βήμα προς μια Apple TV με ενσωματωμένη κάμερα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό