31.9 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Τι λένε στον ΣΥΡΙΖΑ για το πόθεν έσχες Κασσελάκη – Το excel και η άγνοια νόμου

Ειδήσεις Ελλάδα

Με μια πρωτόγνωρη όσο και πρωτοφανή κίνηση προχώρησε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζοντας σε μεγάλη οθόνη, στο πλαίσιο ομιλίας του, τα περιουσιακά του στοιχεία.

Εν μέσω της πίεσης από την κυβερνητική πλευρά να καταθέσει το πόθεν έσχες του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε τα οικονομικά του στοιχεία σε ένα excel, με μια διαδικασία που παραπέμπει σε αυτό που πολλές φορές οι πολιτικοί λένε, «εγώ λογοδοτώ στον ελληνικό λαό».

Μόνο που αυτή η κίνηση είναι εκτός πλαισίου και μπορεί να ενισχύει το επιχείρημα του Στ. Κασσελάκη περί αδιαμεσολάβητης επαφής με τους πολίτες αλλά είναι εξόχως αντιθεσμική.

Και μπορεί ο Στ. Κασσελάκης να έδειξε τα περιουσιακά του στοιχεία αλλά ο τρόπος που επέλεξε να το πράξει περισσότερα ερωτήματα δημιούργησε παρά φώτισε τα οικονομικά του δεδομένα, όπως παραδέχονταν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους αργά το βράδυ της Δευτέρας και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υπουργοί.

Επίσης έγινε και το άλλο πρωτόγνωρο, πολιτικός αρχηγός να παραδέχεται ουσιαστικά ότι πήγε κόντρα στον αυστηρό νόμο που ο ΣΥΡΙΖΑ επί πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα είχε θεσπίσει σχετικά με τη συμμετοχή πολιτικών αρχηγών σε εταιρείες. Και αυτό διότι εξελέγη στα τέλη του Σεπτεμβρίου 2023 και η μεταβίβαση μετοχών σε μια εταιρεία έγινε αρχές του 2024.

Και όπως είναι γνωστό άγνοια νόμου δεν επιτρέπεται πόσο μάλλον για ένα πολιτικό αρχηγό και εδώ τίθεται θέμα για ποιο λόγο κινήθηκε αυτό τον τρόπο ο Στέφανος Κασσελάκης.

Είναι σαφές ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει χτίσει μια στρατηγική που έχει στον πυρήνα της το αδιαμεσολάβητο της σχέσης του με τους ψηφοφόρους και με αυτή τη λογική δίνει τη δική του εκδοχή ζητώντας – και το καταφέρνει σε ένα τμήμα ψηφοφόρων – να αποδειχθούν τη δική του αλήθεια.

Μόνο που αυτή η «αλήθεια» δεν πατάει σε στέρεο έδαφος και δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα για την εικόνα του κόμματος και του ίδιου προσωπικά. Και όπως έλεγε στο Βήμα πρώην υπουργός που παρέμεινε στο ΣΥΡΙΖΑ «δικαίως ασκούσαμε σκληρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην σύζυγό του για το πόθεν έσχες, αλλά και εδώ έχουμε πρόβλημα και ας το παραδεχτούμε».

Θα επηρεάσει το θέμα του πόθεν έσχες του Στ. Κασσελάκη την στάση των ψηφοφόρων; Θα φανεί στις κάλπες αν και στην Κουμουνδούρου λένε πως όχι καθώς θεωρούν πως σωστά έπραξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει τώρα να απαντήσει ο Πρωθυπουργός.

Το σίγουρο είναι ότι το θέμα θα συντηρηθεί από τη ΝΔ έως την Παρασκευή που κλείνει η προεκλογική περίοδος αλλά σίγουρα θα βρεθεί στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης και μετά τις εκλογές καθώς πρέπει να υπάρξει πλήρης διαφάνεια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό