35.5 C
Athens
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

«Τι κοινό έχουν ένα προφυλακτικό, μια κονσόλα παιχνιδιών Switch και ένας φορτιστής USB;»- Η απάντηση του πρωθυπουργού Ατάλ

Ειδήσεις Ελλάδα

Τι κοινό έχουν ένα προφυλακτικό, μια κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών Switch και ένας φορτιστής USB; «Μια πραγματική Ευρώπη», σημείωσε σε βίντεό του ο Γάλλος πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ, στην προσπάθειά του να πείσει τους νέους να ψηφίσουν υπέρ της λίστας του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στις μεθαυριανές ευρωεκλογές.

«Αυτά τα τρία αντικείμενα έχουν ένα κοινό: την Ευρώπη, μια πραγματική Ευρώπη», ανέφερε ο πρωθυπουργός σε ένα βίντεο που ανήρτησε σε αυτό το δημοφιλές στους νέους μέσο κοινωνικής δικτύωσης, δείχνοντας στην κάμερα κάθε ένα από τα αντικείμενα που ανέφερε.

«Αυτή είναι η Ευρώπη που διασφαλίζει ότι τα προφυλακτικά που αγοράζετε τηρούν όλες τις απαιτήσεις σε ό,τι αφορά την αντοχή και την ασφάλεια, χάρη σε αυτό το μικρό λογότυπο, τη σήμανση CE», ανέφερε ο Ατάλ φορώντας κοστούμι και γραβάτα, τελευταία μέρα της προεκλογικής εκστρατείας.

«Είναι η Ευρώπη που ανάγκασε τη Nintendo να αντικαταστήσει δωρεάν τα χειριστήρια Switch -τα οποία δεν λειτουργούν πλέον- ακόμη και όταν λήξει η εγγύηση, είναι η Ευρώπη που μόλις επέβαλε σε όλους τους κατασκευαστές τηλεφώνων έναν γενικό φορτιστή για όλες τις συσκευές τηλεφώνων από τον προσεχή Δεκέμβριο», πρόσθεσε.

Στο 14% η λίστα Μακρόν στις δημοσκοπήσεις

Μόλις το 6% των νέων ηλικίας 18-24 ετών δηλώνει ότι σκοπεύει να ψηφίσει την λίστα Μακρόν, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ipsos που πραγματοποιήθηκε από τις 27 έως τις 30 Μαΐου σε δείγμα 11.430 ερωτηθέντων.

Η λίστα των Μακρονιστών με επικεφαλής τη Βαλερί Αγιέ αυτή τη στιγμή βρίσκεται σύμφωνα δημοσκοπήσεις στο 14-15%, σε μακρινή απόσταση από το ακροδεξιό κόμμα Εθνικός Συναγερμός της Μαρί Λεπέν (32-33%) και ακολουθεί το Σοσιαλιστικό Κόμμα (περίπου 13%).

«Η πραγματική Ευρώπη είναι επίσης το Erasmus για φοιτητές και μαθητευόμενους, είναι αυτή που μας επιτρέπει να υπερασπιστούμε τα προσωπικά μας δεδομένα, το απόρρητό μας στο διαδίκτυο, είναι αυτή που μας επιτρέπει να δρούμε για το κλίμα» και «που θα μας επιτρέψει να είμαστε ισχυροί ενάντια στις ΗΠΑ και την Κίνα», συνέχισε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι «αυτή η Ευρώπη (…) κινδυνεύει» γιατί «για πρώτη φορά στην ιστορία, η ακροδεξιά θα μπορούσε να έχει μειοψηφία αρνησικυρίας (μειοψηφία του βέτο)» στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Βασίζομαι σε εσάς αυτή την Κυριακή για να ψηφίσετε τη λίστα Besoin d’Europe της Βαλερί Αγιέ», κατέληξε ο πρωθυπουργός, αφού απαρίθμησε ορισμένες προτάσεις από το πολιτικό του κόμμα για νέους, όπως το πάσο για σιδηροδρομικές μεταφορές, η εφεύρεση ενός εμβολίου κατά του καρκίνου χάρη στη συγκέντρωση κεφαλαίων από τον εθνικό προϋπολογισμό για έρευνα και μια «πραγματική ευρωπαϊκή άμυνα» καθώς ο πόλεμος της Ρωσίας μαίνεται στην Ουκρανία.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό