35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Τι θα κάνει η Ferrari;

Ειδήσεις Ελλάδα

Το πρωτάθλημα απέκτησε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μετά τη νίκη του Λεκλέρκ στο Μονακό. Μπορεί ο Φερστάπεν να συνεχίζει να προηγείται στη βαθμολογία, αλλά η διαφορά των 31 βαθμών, που έχει από τον Μονεγάσκο, εύκολα ανατρέπεται. Αντίστοιχα, η Ferrari υπολείπεται μόλις 24 βαθμούς στο πρωτάθλημα κατασκευαστών από τη Red Bull.  

Το ενδιαφέρον, τώρα, μεταφέρεται σε μία τελείως διαφορετική πρόκληση, όπου κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει με ασφάλεια ποιο μονοθέσιο θα έχει πλεονέκτημα: Red Bull, Ferrari ή McLaren; Η πίστα «Circuit Gilles Villeneuve» είναι μία ημιμόνιμη εγκατάσταση, μέρος της διαδρομής χρησιμοποιείται για την κυκλοφορία στο πάρκο, ενώ πρόκειται για ένα ιστορικό εμβληματικό σημείο.

Οι Καναδοί με τα μπάζα εξόρυξης του μετρό, έφτιαξαν ένα τεχνητό νησί στην κοίτη του Αγίου Λαυρεντίου, που περιβάλλει το Μόντρεαλ και εκβάλλει στον Ατλαντικό. Εκεί, διεξήχθησαν οι Κωπηλατικοί Αγώνες των Ολυμπιακών του 1976 και αμέσως μετά, το 1978, φιλοξενήθηκε στους δρόμους του τεχνητού νησιού, το πρώτο Grand Prix της Formula 1.

Ο αδικοχαμένος Gilles Villeneuve, κέρδισε τον πρώτο αγώνα για λογαριασμό της Ferrari, και έμελλε να είναι η μοναδική του εντός έδρας νίκη, καθώς το 1982 σκοτώθηκε στις δοκιμές του Βελγικού Grand Prix. Οι Καναδοί αγάπησαν το Grand Prix στο Μόντρεαλ, λόγω του Ζιλ Βιλνέβ και αυτή η κολόνια κρατάει ακόμη. Τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί και αναμένονται περισσότεροι από 350.000 θεατές, το τριήμερο.

Ο γιός του αδικοχαμένου Gilles Villeneuve, ο Jacques Villeneuve πήρε τον τίτλο το 1997, αλλά δεν μπόρεσε να κερδίσει στον Καναδά. Ο Ζιλ Βιλνέβ, είναι ο μόνος Καναδός πρωταθλητής στην ιστορία της Formula 1, καθώς έχουν υπάρξει 15 Καναδοί οδηγοί, ανάμεσά τους ο Λανς Στρολ, που οδηγεί σήμερα για τη δική του ομάδα την Aston Martin. 

Η διαδρομή βασίζεται, κυρίως, σε δρόμους του πάρκου, έχει μήκος 4.361 m και ο αγώνας διαρκεί 70 γύρους. Στη διάθεση όλων των ομάδων, θα βρίσκονται οι τρεις πιο μαλακές γόμες: C3, C4, C5. Στόχος όλων των οδηγών, είναι να αποφύγουν τον τοίχο των Πρωταθλητών, που βρίσκεται στην έξοδο του τελευταίου σικέιν. Ονομάζεται έτσι γιατί έχει «πιάσει» πολλούς πρωταθλητές, όπως ο Σουμάχερ, ο Χιλ και ο Βιλνέβ.

Η πίστα έχει αργές στροφές και μια τεράστια ευθεία, πριν το τελευταίο σικέιν. Κομβικό ρόλο παίζει η σταθερότητα στο φρενάρισμα και η ελκτική πρόσφυση στην έξοδο των στροφών. Η κλίση στις αεροτομές είναι μικρή, καθώς ζητούμενο είναι η τελική ταχύτητα. Πέρυσι και πρόπερσι, νικητής ήταν ο Μαξ Φερστάπεν, το 2021 και το 2020 δεν έγινε αγώνας εκεί λόγω πανδημίας, ενώ το 2019 είχε κερδίσει ο Χάμιλτον, το 2018 ο Φέτελ και το 2017, 2016, 2015 ο Χάμιλτον.

Ο Βρετανός πρωταθλητής έχει πάρει εκεί, την 1η νίκη της καριέρας του, το 2007. Θυμίζουμε, ότι έχει να κερδίσει αγώνα από το 2021, στη Σαουδική Αραβία, και πρόκειται για το μεγαλύτερο διάστημα χωρίς νίκη στην καριέρα του. Φέτος, στους οχτώ πρώτους αγώνες, έχουν κερδίσει πέντε αγώνες η Red Bull με τον Φερστάπεν, δύο αγώνες η Ferrari και έναν αγώνα, η McLaren.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΩΡΕΣ ΤΟΥ 9ου GRAND PRIX ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ:

FP17/620:30FP27/600:00FP38/619:30Qualifying8/623:00Race9/621:00

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό