23.3 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

Τι θα έκανες χωρίς internet; Η Κλέλια Ρένεση έθιξε με εύστοχο τρόπο τη μεγάλη παθογένεια της εποχής

Ειδήσεις Ελλάδα

«Άμα κοιτάς την λακκούβα, στην λακκούβα θα πέσεις… έτσι λέγαν οι παλιοί. Και έχουν δίκιο». 

Η Κλέλια Ρένεση, πέρα από το ταλέντο της ως ηθοποιός και τραγουδίστρια, έχει διακριθεί για την παρουσία στα social media, όχι όμως με τον τρόπο που έχουμε συνηθίσει από τους περισσότερους ανθρώπους που ασκούν επιρροή στα social media. Αντί για selfies και στιγμιότυπα από την καθημερινότητά της, εκείνη επιλέγει να χρησιμοποιήσει τις πλατφόρμες αυτές για να μιλήσει για θέματα που την απασχολούν και να προβληματίσει.

Με παραδείγματα από την καθημερινή ζωή, που ο καθένας μπορεί να αναγνωρίσει, αγγίζει ευαίσθητες χορδές και μας καλεί να αναστοχαστούμε. Δεν διστάζει να εκφράσει τις απόψεις της, ακόμα και αν αυτές προκαλέσουν αντιδράσεις, αποδεικνύοντας ότι τα social media μπορούν να γίνουν εργαλεία ουσιαστικού διαλόγου και όχι απλώς βιτρίνες αυτοπροβολής.

Στο πιο πρόσφατο σταθερό post της, η Κλέλια έθιξε την παγίδα του διαδικτύου. Σε μια εποχή όπου η τεχνολογία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μονοπωλούν την προσοχή μας, εκείνη θέλησε να μας υπενθυμίσει μια παλιά, αλλά διαχρονική σοφία: «Άμα κοιτάς την λακκούβα, στη λακκούβα θα πέσεις». Με τη λιτή αλλά εύστοχη ανάρτηση, στρέφει τον προβολέα στη «λακκούβα» του ψηφιακού κόσμου, που μπορεί εύκολα να μας καταπιεί, αν δεν είμαστε προσεκτικοί. Το διαδίκτυο και τα social media, όσο κι αν προσφέρουν ψυχαγωγία και σύνδεση, μπορούν να γίνουν «μεγάλη μέγαιρα», κλέβοντας πολύτιμο χρόνο, ενέργεια και πνευματική διαύγεια.

Η 5χρονη κόρη της Κλέλιας Ρένεση δέχθηκε δώρο ανεκτίμητης αξίας: «Πολύ τυχερό το Κοράλι» είπαν όλοι

«Άμα κοιτάς την λακκούβα, στην λακκούβα θα πέσεις… έτσι λέγαν οι παλιοί. Και έχουν δίκιο. Έχουμε ένα πανίσχυρο όπλο. Την προσοχή μας. Εκεί που ο προβολέας μας φέγγει. Το τι θα φωτίσει εξαρτάται από μας. Όλο αυτό το μπλιμπλίκι έχει τον χαβαλέ του, αλλά είναι μεγάλη μέγαιρα. Καταπίνει χρόνο και προσοχή, ενέργεια και μυαλό. Όσα δηλαδή χρειάζεσαι για να φέρεις σε πέρας την δική σου προσωπική αποστολή. Χρησιμοποίησέ το εσύ. Μην αφήνεις να σε χειρίζεται αυτό. Το Ίντερνετ και τα social έχουν καταστρέψει κόσμο. Κατανάλωσε υπεύθυνα 🤩», έγραψε χαρακτηριστικά.

https://www.instagram.com/p/C_xWNXCoel5/

Με ακόμα πιο απλά λόγια, η Κλέλια τονίζει ότι η προσοχή μας είναι το «πανίσχυρο όπλο» μας. Εκεί που θα επιλέξουμε να τη στρέψουμε, εκεί θα φωτίσουμε τον δρόμο μας. Η «προσωπική αποστολή» του καθενός μας, απαιτεί αφοσίωση και προσήλωση, πόρους που κινδυνεύουν να χαθούν στη δίνη του διαδικτύου.

Παράλληλα, η ηθοποιός δίνει το παράδειγμα και με τη στάση της απέναντι στα social media. Επιλέγει συνειδητά να μην σπαταλά πολύ χρόνο σε αυτά, αναγνωρίζοντας τον κίνδυνο να «καταπιεί» κανείς πολύτιμο χρόνο και ενέργεια. Μάλιστα, στις διακοπές της αποσυνδέεται εντελώς, δείχνοντας ότι η πραγματική ζωή βρίσκεται πέρα από την οθόνη και ότι η ευτυχία δεν εξαρτάται από τα likes και τα σχόλια.

Χωρίς αμφιβολία, αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα μέσα στο χάος, όχι μόνο για την 5 ετών κόρη της, Κοραλία, αλλά και για όλους μας, για το πώς μπορούμε να χρησιμοποιούμε τα social media με σύνεση και υπευθυνότητα. Μας υπενθυμίζει ότι η πραγματική αξία βρίσκεται στην ουσιαστική επικοινωνία, στον προβληματισμό και στην αλληλεπίδραση με τον κόσμο γύρω μας, και όχι στην εικονική πραγματικότητα που συχνά μας απορροφά.

Η Κλέλια Ρένεση αποκάλυψε γιατί οι φετινές διακοπές με την κόρη της ήταν ένα μάθημα ζωής

Ας χρησιμοποιούμε την τεχνολογία συνειδητά και υπεύθυνα, χωρίς να επιτρέπουμε να μας χειρίζεται. Ας μην ξεχνάμε ότι η πραγματική ζωή βρίσκεται πέρα από την οθόνη και ότι η ευτυχία και η ολοκλήρωση απαιτούν περισσότερα από likes και followers. Ας επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με την τεχνολογία και ας μην αφήνουμε τη «λακκούβα» του διαδικτύου να μας καταπιεί.

Ας δούμε 5 ακόμα «ηχηρές» δηλώσεις της ηθοποιού, όπως τις έχει μοιραστεί στα social media.https://www.instagram.com/reel/C2fc3W7ox7U/https://www.instagram.com/p/CyVKpQYonPE/https://www.instagram.com/p/Cp7DbaGKE1u/https://www.instagram.com/p/CkB3FGcL6nV/https://www.instagram.com/p/ChiCqrnrSXO/

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό