21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τι είπε στη Βουλή ο Κυριάκος Πιερρακάκης για τις τιμές

Ειδήσεις Ελλάδα

«Οι τιμές των τηλεπικοινωνιακών παρόχων είναι υψηλές. Το είπαμε από την πρώτη μέρα. Γι’ αυτό και υπήρξε πρωτοβουλία σε επίπεδο πρωθυπουργού, για να υπάρξει βελτίωση. Και βελτίωση υπήρξε. Αυξήθηκαν τα διαθέσιμα δεδομένα στα πακέτα.» Με τα παραπάνω ξεκίνησε να απαντά σε σχετικά με τις τιμές στις τηλεπικοινωνίες ερωτήματα βουλευτών (μόνιμη επιτροπή περιφερειών) χθες ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης για να συμπληρώσει στη συνέχεια:

«Τώρα είμαστε στο βέλτιστο σημείο; Όχι. Πρώτοι εμείς το λέμε. Υπάρχουν, βέβαια, πάρα πολλά ζητήματα… Οι ίδιοι οι πάροχοι σήκωναν τιμές στα site τους, μέχρι πριν από λίγους μήνες, οι οποίες δεν ήταν οι αντιπροσωπευτικές. Γιατί χρησιμοποιούσαν τις τιμές αυτές σαν εμπορική πολιτική, για να κάνουν στοχευμένες εκπτώσεις στους καταναλωτές. Δηλαδή, έπαιρναν κάποιον από εμάς τηλέφωνο και έλεγαν: Στο site το έχω τόσο, ειδικά για εσένα η προσφορά θα είναι αυτή. Αυτό, όμως, δεν ωφέλησε τη χώρα. Η αντανάκλαση των τιμών των δεδομένων στους διεθνείς δείκτες, γινόταν με βάση το τι γράφουν στα site και αυτό έκανε την Ελλάδα να φαίνεται, ενώ είναι ακριβή, πολύ πιο ακριβή απ’ ότι είναι».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες στη Βουλή ο κ. Πιερρακάκης το δεύτερο πρόβλημα είναι η φορολογία, την οποία, όπως είπε, η κυβέρνηση θέλει να μειώσει, «ειδικά για τα δεδομένα, γιατί είναι θέμα πρόσβασης στο διαδίκτυο, αλλά αυτό είναι πάντα συνάρτηση των δυνατοτήτων του δημοσιονομικού χώρου».

Ο υπουργός μίλησε ακόμα για την ανάγκη να επεκταθεί σε όλη τη χώρα η ευρυζωνικότητα και σημείωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη συζήτηση για τη χρηματοδότηση από το Connecting Europe Facility της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δικτύου που θα συνδέει με οπτικές ίνες τα νησιά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό