18.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τι είπε ο Μπέζος στον πρώην CEO του Twitter

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Τζεφ Μπέζος είπε κάποτε στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter, Ντικ Κοστόλο, ότι ένας καλός ηγέτης εμπιστεύεται το ένστικτό του. Τώρα, ο Κοστόλο λέει ότι ο νεότερος διευθύνων σύμβουλος του Twitter θα πρέπει να λάβει υπόψη του την ίδια συμβουλή.

Λίγο αφότου ο Κοστόλο έγινε Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter το 2010, η ομάδα του συνάντησε τον ιδρυτή της Amazon και δισεκατομμυριούχο επενδυτή, ο οποίος πήρε μερίδιο στην εταιρεία δύο χρόνια νωρίτερα. Στη συνάντηση, ο Μπέζος του είπε να μην τρέχει το Twitter με τον τρόπο που «το έτρεξε ο τελευταίος ή ο προηγούμενος».

«Κοίταξε γύρω από το τραπέζι και είπε: «Αυτό που πρέπει να θυμούνται όλοι είναι ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να είναι επιτυχημένος», είπε πρόσφατα ο Κοστόλο στους New York Times Opinion. «Το να προσπαθείτε να διαβάσετε κάποιο βιβλίο διαχείρισης ή βιογραφία, και στη συνέχεια να διευθύνετε την εταιρεία με αυτόν τον τρόπο, απλώς θα προκαλέσετε δυστυχία για εσάς και όλους τους γύρω σας».

Με άλλα λόγια, η συμβουλή του Μπέζος δεν ήταν ένα χτύπημα στον προκάτοχο του Κοστόλο, τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter, Evan Williams – ήταν ο τρόπος του να πει στον Κοστόλο να ηγηθεί της πλατφόρμας social media με τους δικούς του όρους.

Ο Κοστόλο είπε ότι ο Μπέζος εξήγησε πώς η επιχειρηματική του προσέγγιση διέφερε από αυτή του Στιβ Τζομπς της Apple, ο οποίος ήταν επιλεκτικός σχετικά με τα έργα στα οποία συμμετείχε. Ο Μπέζος , αντίθετα, είπε ότι «άρεσε να κάνει τα πάντα» και ότι η ομάδα του «έπρεπε συχνά να μιλήσει εκτός ιδεών.»

Η συμβουλή του Μπέζος ήρθε μέσω της δικής του εμπειρίας: Έγινε ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο κάνοντας τα πράγματα με τον δικό του τρόπο. Παράτησε τη δουλειά του στην επενδυτική τραπεζική το 1994 για να ξεκινήσει το Amazon, τότε ένα διαδικτυακό βιβλιοπωλείο. Τώρα, η αγοραία αξία του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου κυμαίνεται στα 1,49 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Ο ιδρυτής της Amazon υποστηρίζει ότι έφτασε στην επιτυχία αναλαμβάνοντας ρίσκα σε νέα εγχειρήματα – όπως η κυκλοφορία του Amazon Prime, η δημιουργία του Kindle και η αγορά Whole Foods.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNBC

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό