29.3 C
Athens
Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

Τι απαντά για το αίτημα του εισαγγελέα του ΔΠΔ

Ειδήσεις Ελλάδα

«Απορρίπτω μετά βδελυγμίας τη σύγκριση από πλευράς του εισαγγελέα στη Χάγη μεταξύ του δημοκρατικού Ισραήλ και των μακελάρηδων της Χαμάς», σημείωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Υπενθυμίζεται ότι ο γενικός εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, Καρίμ Χαν, ζήτησε την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ με κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας για τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ και τον πόλεμο στη Γάζα.

Παράλληλα, ο Νετανιάχου τόνισε: «Με ποιο θράσος συγκρίνετε τη Χαμάς – που δολοφόνησε, έκαψε, έσφαξε, αποκεφάλισε, βίασε και απήγαγε αδερφούς και αδερφές μας – με τους στρατιώτες των IDF (σ.σ. των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων) που μάχονται σε έναν δίκαιο πόλεμο».

Οι κατηγορίες

Οι κατηγορίες εναντίον του Νετανιάχου και του Γκάλαντ περιλαμβάνουν «πρόκληση μαζικής εξόντωσης, πρόκληση πείνας ως μεθόδου πολέμου, συμπεριλαμβανομένης της άρνησης προμήθειας ανθρωπιστικής βοήθειας, σκόπιμης στόχευσης αμάχων σε σύγκρουση».

Μπάιντεν: «Εξωφρενικό» το αίτημα του εισαγγελέα του ΔΠΔ για την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης Νετανιάχου και Γκάλαντ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό