24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Τι έχει γράψει ο Ματίας Αλμέιδα στην βιογραφία του για τον Σουηδό και την κατάκτηση του μυθικού πρωταθλήματος με την Λάτσιο

Ειδήσεις Ελλάδα

ΣΒΕΝ ΓΚΟΡΑΝ ΕΡΙΚΣΟΝ

SPORT24.GR
26.08.2024 | 15:31

Ο Ματίας Αλμέιδα είχε συνεργαστεί με τον Σβεν Γκόραν Έρικσον και στην αυτοβιογραφία του αφιέρωσε ένα κομμάτι στον Σουηδό θρύλο που οδήγησε την Λάτσιο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στην αυτοβιογραφία του ο Ματίας Αλμέιδα έκανε ξεχωριστή αναφορά στον Σβεν Γκόραν Έρικσον ο οποίος απεβίωσε στις 26/08/2024 έπειτα από μεγάλη μάχη με τον καρκίνο.

Ο προπονητής της ΑΕΚ είχε συνεργαστεί με τον σπουδαίο Σουηδό στην κοινή τους θητεία στην Λάτσιο. Μια θητεία βέβαια ιστορικής σημασίας, καθώς ο Έρικσον είχε οδηγήσει την ομάδα της ιταλικής πρωτεύουσας στην κατάκτηση του πρωταθλήματος τη σεζόν 99/00.

Ο Αργεντινός έγραψε αποθεωτικά λόγια τον πρώην προπονητή, αποκαλύπτοντας πώς είχε δουλέψει την πρωταθληματική Λάτσιο με τους πάρα πολλούς σταρ:

“Ο Σουηδός μετέδιδε μια τρομακτική ηρεμία και εσωτερική γαλήνη. Είχε στο ρόστερ 24 διεθνείς παίκτες και τους είχε όλους ευχαριστημένους, γιατί παίζαμε σε δύο ή τρεις διαφορετικές διοργανώσεις. Ποτέ δεν ύψωνε τον τόνο της φωνής του, δούλευε με την μπάλα στις ασκήσεις και σταματούσε για να διορθώσει τα λάθη. Δεν του άρεσε το ποδόσφαιρο κατοχής με τις πολλές πάσες, το σύστημά του ήταν απλό.

Ο τερματοφύλακας την έδινε στον Μιχαΐλοβιτς και ο Σέρβος με μακρινή μπαλιά προσπαθούσε να βρει τον Βιέρι, τον Μπόκσιτς ή τον Σάλας, ανάλογα με τη σεζόν, και εμείς οι μέσοι διεκδικούσαμε τη δεύτερη πάσα ή το ριμπάουντ. Κάποιες φορές, όταν παίρναμε το ριμπάουντ, κυκλοφορούσαμε λίγο την μπάλα, αλλά δεν του άρεσε καθόλου να χτίζουμε τις επιθέσεις με πάσες από πίσω. Έτσι κατέκτησε το σκουντέτο και μπήκε στην ιστορία του συλλόγου. Είναι πολύ αγαπητός στον κόσμο”.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό