23.7 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Τι άλλαξε στην Ferrari;

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ferrari Purosangue, που παρουσιάστηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 2022, είχε σημαντικό αντίκτυπο στις πωλήσεις και την εικόνα της μάρκας Ferrari κατά τη διάρκεια της διετούς ζωής της.

Παρά τις αρχικές αντιδράσεις από τους φανατικούς της εταιρείας που είδαν το τετράθυρο, SUV μοντέλο ως ρήξη με την παράδοση της Ferrari, συνέβαλε θετικά στην επιτυχία της μάρκας.

Το πρώτο εξάμηνο του 2024, η Ferrari πέτυχε νέο ρεκόρ πωλήσεων, αποστέλλοντας 7.044 οχήματα, μια αύξηση 1,2% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2023.

Ενώ η επίδραση της Purosangue σε αυτούς τους αριθμούς ξεκίνησε στα τέλη του 2023, έγινε γρήγορα το τρίτο μοντέλο με τις καλύτερες πωλήσεις της Ferrari μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου 2024, με σχεδόν 1.500 μονάδες που πωλήθηκαν.

Βρισκόταν πίσω μόνο από τις 296 και Roma σε πωλήσεις, αλλά ξεπέρασε μοντέλα όπως η SF90 και η 812.

Η βασική τιμή της Purosangue, είναι σημαντικά υψηλότερη από ορισμένα άλλα μοντέλα της Ferrari, κάτι που βοήθησε στην αύξηση των εσόδων.

Η εικόνα της μάρκας Ferrari παραμένει ισχυρή, χωρίς σημάδια πτώσης λόγω της Purosangue.

Οι οικονομικές επιδόσεις της αντικατοπτρίζουν επίσης την επιτυχία, με τα κέρδη και την αξία της μετοχής να φτάνουν σε νέα ύψη.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι το SUV δεν έχει αλλάξει την φιλοσοφία της μάρκας, όμως έχει εδραιώσει τη θέση της ως άλλη μια επιτυχία στο χαρτοφυλάκιο της Ferrari.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό