27.9 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Τιτανομαχία στο ΣΕΦ : «Greek Freak» VS «Luka Magic» για τον τελικό προς το Παρίσι

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε μία ώρα, οι απανταχού φίλοι του μπάσκετ θα έχουν στρέψει τα βλέμματά τους στην Ελλάδα. Οι παγκόσμιες τάξεις καλαθοσφαίρισης θα βλέπουν την αναμέτρηση στο «Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας», ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Σλοβενία. Στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και στον Λούκα Ντόντσιτς!

Τα Προολυμπιακά τουρνουά μπαίνουν στην τελική τους «ευθεία» και το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται μεταξύ άλλων και σε αυτό του Πειραιά, εκεί όπου η Εθνική Ελλάδος θέλει να πάρει την πρόκριση και να επιστρέψει σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά το 2008 και το Πεκίνο. 

Οι συνθήκες για να συμβεί αυτό μοιάζουν ιδανικές, ο τραυματισμός του Κώστα Αντετοκούνμπο ίσως διαφοροποιεί το πλάνο του Βασίλη Σπανούλη, όμως η Εθνική ομάδα με τον κόσμο στο πλευρό της οφείλει να δείξει πως είναι έτοιμη να επανέλθει στο κορυφαίο επίπεδο. Μένουν δύο αγώνες, 80 λεπτά μπάσκετ για να συμβεί κάτι τέτοιο. Η Εθνική στον δικό της υπό – όμιλο δεν βρήκε αντίσταση από τη Δομινικανή Δημοκρατία και την Αίγυπτο, έκανε εύκολα το 2/2 και πλέον περιμένει σήμερα το απόγευμα (6/7 – 17:30) τη Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς για μια θέση στον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά του Πειραιά. 

Η ομάδα του Αλεξάνταρ Σέκουλιτς δίνει παραδοσιακά το παρών στις μεγάλες διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια. Εξαίρεση μπορεί να αποτελεί η απουσία της από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας το 2019, ωστόσο από το 2017, η Σλοβενία έχει δύο παρουσίες σε τελική φάση Eurobasket (τη μία το κατέκτησε – 2017), μια παρουσία σε Mundobasket (2023), ενώ συμμετείχε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο το 2021, κατακτώντας την 4η θέση. 

Το Fiba Basketball δείχνει να ταιριάζει πιο πολύ στον «ηγέτη» της Λούκα Ντόντσιτς, από ότι στον δικό μας Γιάννη Αντετοκούνμπο. Στο NBA, η κυριαρχία του «Greek Freak» είναι δεδομένη, ωστόσο πάντα τα παιχνίδια των Μιλγουόκι Μπακς με τους Ντάλας Μάβερικς έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και κρίνονται στις λεπτομέρειες. Στη φετινή Regular Season του NBA, οι Μιλγουόκι Μπακς επικράτησαν και στις δύο αναμετρήσεις που είχαν με τους Ντάλας Μάβερικς (132-125, 117-129), με τους Γιάννη Αντετοκούνμπο και Λούκα Ντόντσιτς να «σπάνε» τα χρονόμετρα και να μετατρέπουν τα παιχνίδια σε «παραστάσεις» για δύο ρόλους. Ο Giannis είχε κατά μέσο όρο 39 λεπτά συμμετοχής, 44 πόντους, 10.5 ριμπάουντ και 8.5 ασίστ, ενώ ο Lukaμέτρησε 37.5 πόντους, 9 ριμπάουντ, 10 ασίστ σε 38,5 λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ. 

Οι διαφορές μεταξύ των δύο δεν είναι μεγάλες, ο ομοσπονδιακός προπονητής της Σλοβενίας δήλωσε πως η Ελλάδα είναι το φαβορί της αναμέτρησης, όμως όλα κρίνονται εντός των τεσσάρων γραμμών του παρκέ του ΣΕΦ και η Εθνική ομάδα με «μπροστάρη» τον Giannis πρέπει να πάρει την πρόκριση για τον τελικό της Κυριακής (7/7 – 21:00) και να βρεθεί μια «ανάσα» από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Σε κάθε περίπτωση, το Ελλάδα – Σλοβενία με τους Γιάννη Αντετοκούνμπο και Λούκα Ντόντσιτς αποτελεί ένα από τα κορυφαία μπασκετικά παιχνίδια σε επίπεδο εθνικών ομάδων στον κόσμο και σίγουρα, πολλοί είναι αυτοί που θα θελήσουν να παρακολουθήσουν – έστω και διαδικτυακά – τη «μονομαχία» αυτών των δύο σούπερ σταρ. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό