24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Τιτανικός: Ρομποτική αποστολή επιβεβαιώνει ότι χάθηκε ένα κομμάτι της πλώρης

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα κομμάτι μήκους 4,5 μέτρων από το κιγκλίδωμα της πλώρης του Τιτανικού έχει αποκολληθεί από το πλοίο, το οποίο αποσυντίθεται στον βυθό του Ατλαντικού. Αυτό δείχνει ένα βίντεο από πρόσφατη ρομποτική αποστολή στο ναυάγιο, που δόθηκε στη δημοσιότητα από την RMS Titanic Inc.

Σύμφωνα με το Futurism, το κομμάτι του κιγκλιδώματος της πλώρης, το οποίο απαθανάτισαν οι Λεονάρντο Ντι Κάπριο και η Κέιτ Γουίνσλετ στη σκηνή “King of the World”, βρίσκεται τώρα κάτω από το ναυάγιο στον πυθμένα του ωκεανού.

Η εταιρεία RMS Titanic Inc, που έχει τα δικαιώματα ανέλκυσης και διάσωσης του ναυαγίου, δήλωσε ότι «λυπάται για την απώλεια και για την αναπόφευκτη αποσύνθεση του πλοίου».

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της στο X, οι τελευταίες σαρώσεις και εικόνες από τον Τιτανικό δείχνουν αλλαγές στο ναυάγιο και προσφέρουν στοιχεία για το πώς το πλοίο διαλύεται.

Μια εμφανής αλλαγή είναι η απώλεια του μήκους 4,5 μέτρων από το κιγκλίδωμα της αριστερής πλευράς της πλώρης.

Παρά την απώλεια, η RMS Titanic Inc αναφέρει ότι ανάμεσα στις ανακαλύψεις από την τελευταία αποστολή είναι η επανανακάλυψη του αγαλματιδίου «Νταϊάνα των Βερσαλλιών», που κοσμούσε το σαλόνι της πρώτης θέσης, το οποίο «σκίστηκε» κατά τη βύθιση.

Το αγαλματίδιο είχε βρεθεί το 1986 σε μια μυστική κατάδυση που έγινε γνωστή μόλις πέρυσι, και η ύπαρξή του επιβεβαιώθηκε στην πρόσφατη ρομποτική αποστολή.

Η εταιρεία καταλήγει στη δήλωσή της ότι «η καταστροφή του Τιτανικού είναι αναπόφευκτη και τα ευρήματα ισχυροποιούν την αποστολή μας για να καταγραφεί και να διασωθεί ό,τι είναι δυνατόν πριν είναι πολύ αργά».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό