20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τις τρελές ταχύτητες των νέων SSD PCIe 5.0 δείχνει demo των Intel και Samsung – Samsung

Ειδήσεις Ελλάδα

Και οι ταχύτητες που παρουσιάζουν είναι στην πράξη, όχι μόνο στη θεωρία.

Οι δίσκοι SSD PCIe 5.0 έχουν ήδη αρχίσει να ανακοινώνονται ενόψει της έκθεσης CES 2022, με τη Samsung και την Adata να δείχνουν ένα πρώιμο υλικό που υποστηρίζει το νέο πρότυπο. Αλλά τα παραπάνω δεν είναι μόνο στη θεωρία, καθώς η Intel έδειξε ένα βίντεο στο οποίο παρουσιάζει τον νέο PM1743 PCIe NVMe SSD της Samsung μαζί με τον επεξεργαστή Core i9-12900K να φτάνει ταχύτητες άνω των 13 GB/s σε καθημερινές συνθήκες.

Για να καταλάβουμε τη διαφορά με την προηγούμενη έκδοση, το PlayStation 5 παρουσιάζει ως βασικό χαρακτηριστικό του την υποστήριξη SSD PCIe Gen 4 που επιτρέπει τους σχεδόν άμεσους χρόνους φόρτωσης στα παιχνίδια του. Αυτή η έκδοση φτάνει έως τα 5,5 GB/s ή λίγο κάτω από τη μισή ταχύτητα που επιτυγχάνει η νέα έκδοση Gen 5 που έδειξαν Intel και Samsung.

Φυσικά, αυτός ο ρυθμός μεταφοράς δεδομένων δεν είναι ακριβώς ο πιο εφικτός, δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή απαιτεί ένα σύστημα με τον πιο πρόσφατο και ισχυρότερο επεξεργαστή της Intel και έναν SSD υψηλής ποιότητας που δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει. Ένας SSD Gen 5 που πιθανώς θα έρθει σε μια αρκετά υψηλή τιμή, κάτι που συνηθίζεται να γίνεται σε υλικό που διαθέτει τελευταίες τεχνολογίες.

Ωστόσο, η επίδειξη είναι εντυπωσιακή και δείχνει τις δυνατότητες που θα μπορούσαν να προσφέρουν οι μονάδες αποθήκευσης νέας γενιάς PCIe 5.0.

3

1

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό