18.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Τιμωρητικό το μέτρο της κυβέρνησης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Ειδήσεις Ελλάδα

«Πρόκειται για την κλασική, αυταρχική δεξιά αντίληψη»

«Δεν έχουμε να κάνουμε με υποχρεωτικό εμβολιασμό, αλλά με τιμωρητικό εμβολιασμό».

Αυτό τόνισε σημερα ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφορικά με το μέτρο υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους πολίτες άνω των 60 ετών με ποινή προστίμου που ψήφισε η κυβέρνηση.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN», σημείωσε: «συμπολίτες μας που έχουν την οικονομική δυνατότητα να δίνουν τα 100 ευρώ το μήνα, δεν πρόκειται να εμβολιαστούν». «Επομένως, εάν συζητούσαμε με όρους καθολικότητας του εμβολιασμού στο γενικό πληθυσμό θα έπρεπε αφενός να δώσουμε συγκεκριμένα κίνητρα και αφετέρου να συζητήσουμε άλλα μέτρα περιορισμών -και όχι αυτό το απαράδεκτο, πινοσετικής έμπνευσης μέτρο του κ. Μητσοτάκη», υπογράμμισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Η κυβέρνηση, στην προκειμένη περίπτωση, τιμωρεί αυτούς τους πολίτες και τους καταδικάζει σε οικονομική εξόντωση. Πρόκειται για την κλασική, αυταρχική δεξιά αντίληψη», σχολίασε.

Αναφερθείς στην αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή ότι «ο ίδιος δεν έχει στοιχεία πως οι άνθρωποι που διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ, έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να πεθάνουν σε σχέση με όσους διασωληνώνονται μέσα σε ΜΕΘ», έκανε λόγο για «εγκληματική δήλωση». «Αν ισχύει αυτό, τότε ποιος ο λόγος να υπάρχουν ΜΕΘ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. «Σύσσωμη η ιατρική κοινότητα της χώρας καταδικάζει τις συγκεκριμένες δηλώσεις ως επικίνδυνες, αν όχι εγκληματικές», είπε. «Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται απολύτως ανεύθυνος και ανίκανος να διαχειριστεί αυτήν την τεράστια πανδημική κρίση», δήλωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό