35.9 C
Athens
Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024

Τιμωρία δύο αγωνιστικών για Ντεμιράλ – Στο CAS προσφεύγει η Τουρκία

Ειδήσεις Ελλάδα

Βαρύς ο πέλεκυς για Μερίχ Ντεμιράλ, με την Ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία να τιμωρεί τον Τούρκο ποδοσφαιριστή με δύο αγωνιστικές εξαιτίας του πανηγυρισμού του με το σήμα των γκρίζων λύκων στον αγώνα με την Αυστρία.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι ο διεθνής ποδοσφαιριστής θα απουσιάσει σίγουρα από τον αγώνα με αντίπαλο την Ολλανδία για την φάση των “8” του Euro 2024, ενώ θα χάσει και τον ημιτελικό σε περίπτωση που η Τουρκία ξεπεράσει το εμπόδιο των “οράνιε”.

Τα τουρκικά μέσα κάνουν λόγο για σκανδαλώδη απόφαση της UEFA, ενώ η τουρκική ποδοσφαιρική ομοσπονδία αναμένεται να προσφύγει στο CAS.

Υπενθυμίζεται πως μετά από το διπλωματικό επεισόδιο που δημιουργήθηκε με τον Ντεμιράλ, ο Ταγίπ Ερντογάν  άλλαξε όλο το πρόγραμμά του και θα ταξιδέψει στη Γερμανία για να παρακολουθήσει την αγώνα της εθνικής Τουρκίας με την Ολλανδία.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία προχώρησε στην τιμωρία και του Τζουντ Μπέλινγκχαμ ο οποίο δέχτηκε ποινή αποβολής μιας αγωνιστικής και χρηματικού προστίμου ύψους 30.000 ευρώ για την απρεπή χειρονομία του, δείχνοντας τα γεννητικά του όργανα μετά το γκολ που πέτυχε κόντρα στη Σλοβακία.

Ωστόσο, ο Άγγλος επιθετικός θα έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί στο νοκ-άουτ παιχνίδι με την Ελβετία καθώς η ποινή του δεν έχει άμεση ισχύ.

Στην Τουρκία δε, είναι έξαλλοι για την μεταχείριση των δύο περιπτώσεων από την πλευρά της UEFA, υποστηρίζοντας ότι η ίδια δεν δίνει την ίδια βαρύτητα σε παραβάσεις που αφορούν παρόμοια περιστατικά (χειρονομίες), συγκρίνοντας την άσεμνη χειρονομία του Μπέλινγκχαμ με το πολιτικό μήνυμα που εμπεριείχε η κίνηση του Ντεμιράλ.

Παράλληλα, δημοσιογράφοι από τη γείτονα χώρα δημοσιεύουν τις πρώτες τοποθετήσεις του προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την επισημοποίηση της τιμωρίας του ποδοσφαιριστή.

Η πρώτη αντίδραση Ερντογάν για τον Ντεμιράλ από συνέντευξη στο αεροπλάνο για Γερμανία:«Λέει κανείς ότι οι Γερμανοί έχουν αετό στη φανέλα τους; Σηκώνεται κανείς και λέει: “Οι Γάλλοι έχουν έναν κόκορα στη φανέλα τους, γιατί φοράς κόκορα;”. O Ντεμιράλ εξέφρασε τον ενθουσιασμό του με αυτή την εικόνα. Στη συνέχεια, το Υπουργείο Εξωτερικών μας κάλεσε και γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες. Εκτός απροόπτου αποφασίσαμε να είμαστε στον αγώνα (σ.σ. με Ολλανδία)».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό