19.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τιμωρήθηκε για την απάτη της Juventus ο Maurizio Arrivabene

Ειδήσεις Ελλάδα

Τη προηγούμενη εβδομάδα έσκασε ακόμα μια “βόμβα” στο ιταλικό ποδόσφαιρο, καθώς το Ομοσπονδιακό Εφετείο της γειτονικής χώρας αποφάσισε να κάνει δεκτή την αίτηση του ομοσπονδιακού εισαγγελέα για επανέναρξη της υπόθεσης των “πειραγμένων” ισολογισμών που παρουσίαζε η Juventus.
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για το σκάνδαλο “plusvalenze”, με τους ιθύνοντες της “Γηραιάς Κυρίας” να ολοκληρώνουν εικονικές μεταγραφές, δημιουργώντας υπεραξίες σε ποδοσφαιριστές με πολύ μικρό κόστος. Γι’αυτό, η ιταλική ομάδα τιμωρήθηκε με αφαίρεση 15 βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα.

Εκτός από αυτήν την ποινή, τιμωρήθηκαν βαριά και διάφορα στελέχη της Juventus, όπως ο Fabio Paratici (πρώην αθλητικός διευθυντής της ομάδας και νυν της Totenham), ο οποίος τιμωρήθηκε με 2,5 χρόνια εκτός ποδοσφαίρου και ο Andrea Agnielli (πρόεδρος της ομάδας) με δύο χρόνια.
Οι Maurizio Arrivabene (διευθύνων σύμβουλος της Juventus), Pavel Nedved και Paolo Garimberti τιμωρήθηκαν με 12 μήνες εκτός ποδοσφαίρου. Επιπλέον, η ιταλική ομοσπονδία ζητά την επέκταση των ποινών και σε ευρωπαϊκό-παγκόσμιο επίπεδο (FIFA, UEFA). Ωστόσο, σημειώνεται πως η ποινή είναι εφέσιμη και η Juventus θα καταθέσει έφεση ώστε να μειωθεί.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό