25.9 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Τιμή και δόξα στις ιστορικές Lancia

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Kimera Automobili παρουσίασε το πρώτο της αγωνιστικό αυτοκίνητο, το K39, με στόχο να συμμετάσχει στον αγώνα Pikes Peak International Hill Climb του 2025.

Μετά τις ανακατασκευές EVO37 και EVO38, το K39 είναι μια ακόμα εμπνευσμένη από την εμβληματική Lancia 037.

Αυτό το μοντέλο διαθέτει ένα μονοκόκ σασί από ανθρακονήματα, σε συνδυασμό με ένα πλήρως επανασχεδιασμένο bodykit για τη βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής και των επιδόσεων.

Τα βασικά στοιχεία σχεδιασμού περιλαμβάνουν μια διπλή πίσω πτέρυγα, πίσω φώτα LED και μια τριπλή εξάτμιση Capristo τοποθετημένη πάνω από έναν διαχύτη που προέρχεται από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Η εξέλιξη του K39 είχε αρχικά υπονοηθεί με σκίτσα και ένα πρωτότυπο σε κλίμακα 1:5, δίνοντας στους λάτρεις της εταιρείας μια γεύση των δυνατοτήτων του.

Τώρα που αποκαλύφθηκε πλήρως, ο σχεδιασμός της K39 αποτίει φόρο τιμής στο αγωνιστικό αυτοκίνητο “Silhouette” της Martini Racing Team, που κυριαρχούσε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σπορ Αυτοκινήτων κατά τις δεκαετίες του ’70 και του ’80.

Διατηρεί τους χαρακτηριστικούς τετραπλούς στρογγυλούς προβολείς LED από τα προηγούμενα μοντέλα της Kimera, αλλά έχει μία πιο τονισμένη μάσκα με υπερμεγέθη splitter, μεγάλο αεραγωγό στο καπό και πολύ φαρδύτερα φτερά που ενσωματώνουν αεραγωγούς και εισαγωγές.

Τα πρόσθετα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν μια εισαγωγή οροφής και κεραίες που προέρχονται από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, ενισχύοντας τόσο τη λειτουργικότητα όσο και την αισθητική.

Η Kimera έχει κρατήσει τα τεχνικά χαρακτηριστικά κρυφά, αλλά το K39 αναμένεται να ξεπεράσει τις επιδόσεις των EVO37 και EVO38, τα οποία αποδίδουν 608 ίππους και 580 Nm ροπής.

Το K39 πιθανότατα θα διαθέτει έναν ακόμη πιο ισχυρό κινητήρα και μια νέα ρύθμιση στην ανάρτηση και το πλαίσιο, ενώ θα παραμείνει τετρακίνητη.

Εκτός από τις αγωνιστικές φιλοδοξίες της, η Kimera διερευνά το ενδεχόμενο να προσφέρει έναν περιορισμένο αριθμό του K39 για το δρόμο για μια επιλεγμένη ομάδα συλλεκτών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό