21 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τη διασφάλιση ασθενών με παθήσεις στην όραση ζητούν οι επιστήμονες της ΕΕΥΑ

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι εγχύσεις θεραπειών στα μάτια αποτελούν απαραίτητη παροχή υπηρεσιών, και η αναβολή της αγωγής ή η καθυστέρηση της μπορεί να οδηγήσουν σε μη αναστρέψιμη απώλεια της όρασης, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Η Ελληνική Εταιρεία Υαλοειδούς – Αμφιβληστροειδούς (ΕΕΥΑ) που είναι ο επίσημος επιστημονικός φορέας των οφθαλμιάτρων με ειδικό αντικείμενο το οπίσθιο ημιμόριο του οφθαλμού, εντοπίζει το ιδιαίτερα σοβαρό θέμα της διατήρησης της όρασης ευπαθών ομάδων (ηλικιωμένοι, διαβητικοί), που χρήζουν σταθερής παρακολούθησης και εφαρμογής διαγνωστικών και θεραπευτικών πρωτοκόλλων (πχ μηνιαία εξέταση ή/και εφαρμογή ενδοϋαλοειδικών ενέσεων) σε ασφαλές περιβάλλον.

Για τη διασφάλιση των ασθενών η ΕΕΥΑ έχει προτείνει τα εξής μέτρα:

1) Άμεση επανέναρξη της ολοήμερης λειτουργίας των νοσοκομείων, με στόχο την αποσυμφόρηση των πρωινών εξωτερικών ιατρείων.

2) Άμεση νομοθέτηση της δυνατότητας διενέργειας ενδοϋαλοειδικών ενέσεων στις Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας, που άλλωστε, διεξάγουν ήδη, πολύ σοβαρότερες οφθαλμολογικές επεμβάσεις, με σκοπό τη μείωση του φορτίου των ιδιωτικών Γενικών Νοσοκομείων και την ισοκατανομή των περιστατικών.

Όπως αναφέρει η ΕΕΥΑ, με την αξιοποίηση όλων των οργανωμένων δομών υγείας, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, σε αναπτυγμένο ωράριο λειτουργίας είναι δυνατή η διασφάλιση της υγείας και η επίτευξη παροχής υψηλού επιπέδου φροντίδας στο κοινωνικό σύνολο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό