16.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Την 1η Αυγούστου το 18o Ράλι Κορίνθου – Χωρίς θεατές, αλλά με 43 συμμετοχές

Ειδήσεις Ελλάδα

Επτά πληρώματα θα αγωνιστούν με αυτοκίνητα προδιαγραφών R5 στο 2ο γύρο του θεσμού
Όλα έτοιμα για τον 2ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλι Χώματος, με 43 πληρώματα να έχουν ορίσει το ραντεβού τους για την Κυριακή 1 Αυγούστου στο 18ο Ράλι Κορίνθου.
Πάντως, το γεγονός ότι οι ειδικές διαδρομές του αγώνα θα αποτελέσουν μέρος του πρώτου σκέλους του φετινού Ράλι Ακρόπολις προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών και ποιοτικών συμμετοχών, καθώς στη σχετική λίστα φιγουράρει η πλειονότητα των κορυφαίων ελληνικών πληρωμάτων, αλλά και ταχύτατοι συνδυασμοί από την Κύπρο.
Σε επίπεδο γενικής, επτά πληρώματα θα αγωνιστούν με αυτοκίνητα προδιαγραφών R5 στο 2ο γύρο του θεσμού. Οι Κύπριοι Α. Τσουλόφτας – Σ. Ηλία με το Volkswagen Polo R5 θα προσπαθήσουν να κάνουν το 2/2 μετά τη νίκη τους στο Ράλι Φθιώτιδας. Οι συμπατριώτες τους Σ. Γαλαταριώτης – Α. Ιωάννου με ακόμα ένα Volkswagen Polo R5 είναι δεδομένο πως θα εμφανιστούν ανταγωνιστικοί και θα διεκδικήσουν το ψηλότερο σκαλί του βάθρου, ενώ εκεί θα προσπαθήσει να ανέβει και ο μόνιμος κάτοικος Βελγίου Ιορδάνης Σερδερίδης, με τον Frederic Miclotte στο δεξί μπάκετ του Skoda Fabia R5.

Σε ρυθμούς κορυφής αναμένεται να κινηθούν και οι Γ. Κεχαγιάς – Μ. Τσαούσογλου με το Skoda Fabia R5 evo, Π. Ρουστέμης- Κ. Νικολόπουλος με το Citroen DS3 R5 και οι Β. Βελάνης – Γ. Βελάνης με το Skoda Fabia R5. Τέλος, όσον αφορά τα αυτοκίνητα προδιαγραφών R5, ευχάριστη έκπληξη αποτελεί η πρώτη του Σπύρου Γαλεράκη με Skoda Fabia R5, με τον Κώστα Σούκουλη στο δεξί του μπάκετ, ενώ οι γνώστες περιμένουν ότι «σφήνα» στα κορυφαία αυτοκίνητα του αγώνα μπορούν να μπουν οι Λ. Αθανασούλας-Ν. Ζακχαίος με το κατηγορίας Ν Mitsubishi Lancer EVO IX. Συνολικά εννέα πληρώματα θα αγωνιστούν με αυτοκίνητα N/4, με τρεις συμμετοχές να προέρχονται από την Κύπρο.

Έντονος συναγωνισμός αναμένεται και στην κατηγορία F2, με πολλές και ποιοτικές συμμετοχές, όπως οι Νώντας Καρανικόλας με το Ford Fiesta Rally 4 Γ. Μποζιονέλος με Ford Escort RS2000, κ.ά.
Λόγω της πανδημίας και του σχετικού υγειονομικού πρωτοκόλλου, η παρουσία των θεατών απαγορεύεται.

Είναι χαρακτηριστικό πως, στο σέρβις παρκ στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο, δικαίωμα εισόδου θα έχουν μόνο μέλη της οργάνωσης, της Ομοσπονδίας, τέσσερις μηχανικοί και ένας επικεφαλής για κάθε αγωνιστική ομάδα, τα πληρώματα και οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι.
Τα 43 πληρώματα θα ξεκινήσουν την Κυριακή 1/8 στις 08:00 πμ από το Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο και θα πραγματοποιήσουν δύο φορές την ε.δ. Άγιοι Θεόδωροι των 17,54 χλμ. και την ε.δ. Λουτράκι των 19,40 χλμ. Με την ολοκλήρωση και των τεσσάρων ειδικών, τα πληρώματα θα επιστρέψουν στη ράμπα του τερματισμού στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο στις 12:48 μμ.
Περισσότερα στην σελίδα του αγώνα: https://www.alak.gr/rallykorinthou/

Νίκος Τσάδαρης

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό