21.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Την Τρίτη 22 Μαρτίου η δίκη γνωστών Πατρινών που κινητοποιήθηκαν ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε δίκη οδηγούνται ο γνωστός γιατρός – εντατικολόγος της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ Ανδρέας Ηλιάδης και ο Πρόεδρος του Εξωραιστικού Συλλόγου Αγυιάς Γιάννης Μαντάς στις 22 Μαρτίου. Όπως αναφέρει ο Σύλλογος Πολιτών Πάτρας για την προστασία της Υγείας από την Η/Μ Ακτινοβολία με ανακοίνωσή του:  “Στο εδώλιο του κατηγορουμένου στα δικαστήρια της Πάτρας θα καθίσουν την Τρίτη 22 Μαρτίου συμπολίτες  από την Έξω Αγυιά της Πάτρας γιατί το 2018 κινητοποιήθηκαν ενάντια στην εγκατεστημένη κεραία κινητής τηλεφωνίας στην οδό Γιαννίδου. Οι πολίτες κατηγορούνται για φθορά ξένης περιουσίας και εξύβριση”, όπως αναφέρει ο Σύλλογος Πολιτών Πάτρας για την προστασία της Υγείας από την Η/Μ Ακτινοβολία.

Πρόκειται για τον γνωστό και προσφιλή ιατρό, εντατικολόγο της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας Ανδρέα Ηλιάδη και τον Πρόεδρο του Εξωραιστικού Συλλόγου Αγυιάς Γιάννη Μαντά. Τα μέλη του Συλλόγου μας, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους κατοίκους της Έξω Αγυιάς που διώκονται γιατί συμμετείχαν σε κινήσεις διαμαρτυρίας ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Κρίνουμε ότι η δίωξη και οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας αυτοί, στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν τα κινήματα των πολιτών της Πάτρας προκειμένου να καμφθούν οι τοπικές κινητοποιήσεις των κατοίκων ενάντια στην αυθαιρεσία των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, που με τις συνεχείς εγκαταστάσεις κεραιοσυστημάτων έχουν δημιουργήσει ένα τοξικό ηλεκτρομαγνητικό νέφος, διαρκώς αυξανόμενο στον αστικό ιστό της πόλης μας.

Και αυτό συμβαίνει την ίδια εποχή που έχουν πολλαπλασιαστεί οι επιστημονικές έρευνες που δημοσιεύονται και καταδεικνύουν τις αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και στο περιβάλλον από την Η/Μ ακτινοβολία των σύγχρονων ασύρματων τηλεπικοινωνίων.

Δεν είναι τυχαίο που έχουν συσταθεί παγκόσμια κινήματα διαμαρτυρίας όπως η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών (ECI)  “Stop5G-Stay Connected but Protected” όπου την 1η Μαρτίου ξεκίνησε η συλλογή υπογραφών ζητώντας από την Ευρωπαική Επιτροπή ένα άμεσο μορατόριουμ στους μεγα-αστερισμούς δορυφόρων 5G και την θέσπιση κανονιστικών ρυθμίσεων για την προστασία της υγείας των έμβιων όντων, του περιβάλλοντος και τη διασφάλιση της ιδιωτικότητας και της ελευθερίας. (Περισσότερα δείτε στο signstop5g.eu)

Ζητάμε την άμεση άρση των κατηγοριών από τους συμπολίτες μας της Αγυιάς”.

 

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό