25.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Την Παρασκευή θα αρχίσει η απελευθέρωση ομήρων

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε μια αιφνιδιαστική ανακοίνωση, κορυφαίος συνεργάτης του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε ότι η πολυαναμενόμενη απελευθέρωση της πρώτης ομάδας των 50 ισραηλινών ομήρων που κρατά  η Χαμάς στη Γάζα, δεν θα πραγματοποιηθεί  σήμερα, αλλά την Παρασκευή.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Τζάτσι Χανέγκμπι με δήλωσή του ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις για τους ομήρους «προχωρούν συνεχώς» και «η απελευθέρωση θα ξεκινήσει με βάση την αρχική συμφωνία μεταξύ των μερών ,όχι πριν από την Παρασκευή».

Ισραηλινή πηγή είπε επίσης ότι η τετραήμερη «ηρεμία» στις μάχες, είναι σε αναμονή και ότι οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα θα συνεχιστούν όσο η συμφωνία δεν οριστικοποιηθεί, ανέφερε η Haaretz.

«Η καθυστέρηση είναι ένα πλήγμα για τις οικογένειες που επιθυμούν απελπισμένα να δουν τα παιδιά, τους συζύγους, τις κόρες και τις αδερφές τους που απήχθησαν ,να επιστρέφουν μετά από σχεδόν 50 ημέρες ως όμηροι της Χαμάς»,γράφει η ισραηλινή εφημερίδα.

Η συμφωνία που εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ, προβλέπει την ανταλλαγή 50  ισραηλινών ομήρων σε ομάδες 12-13 ατόμων, με αντάλλαγμα μια τετραήμερη ηρεμία στις μάχες και την απελευθέρωση έως και 150 κρατούμενων Παλαιστίνιων γυναικών και ανηλίκων από τις ισραηλινές φυλακές.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό