21.1 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Την Κυριακή 28 Μαΐου η ορκωμοσία της νέας Βουλής – Διαλύεται τη Δευτέρα

Ειδήσεις Ελλάδα

Αναμένεται νέο Προεδρικό Διάταγμα για επίσπευση της διαδικασίας

Στις έξι το απόγευμα της Κυριακής θα ορκισθούν οι βουλευτές που εξελέγησαν στις εκλογές της 21ης Μαϊου. Το πρωί της Δευτέρας θα γίνει η εκλογή του προεδρείου ενώ έως το βράδυ της ίδιας ημέρας θα δημοσιευθεί το προεδρικό διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής και της νέας προσφυγής στις κάλπες για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Αρχικά προβλεπόταν να συγκληθεί σε σώμα η νέα Βουλή την 1η Ιουνίου- πρόβλεψη που σχετιζόταν άμεσα με το μέγιστο χρόνο που θα μπορούσαν να κρατήσουν οι διερευνητικές εντολές σχηματισμού κυβέρνησης.

Ωστόσο, μετά την απόφαση οι διαδικασίες να κινηθούν πιο γρήγορα επισπεύδεται και η ορκωμοσία των νέων βουλευτών, προκειμένου να είναι εντός των συνταγματικών προβλέψεων η προκήρυξη εκλογών για τις 25 Ιουνίου και όχι για τις 2 Ιουλίου, όπως αρχικά είχε ειπωθεί.

Οι διερευνητικές

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα δεχθεί σήμερα στις 18:30 τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκο Ανδρουλάκη, προκειμένου να του αναθέσει την τρίτη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 37 παρ. 2 του Συντάγματος.

Το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας για τη δεύτερη διερευνητική εντολή, ωστόσο δεν την παρέλαβε καθώς – όπως είπε – «δεν προκύπτει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης».

Την πρώτη διερευνητική εντολή είχε παραλάβει χθες ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επικοινώνησε το απόγευμα της ίδιας ημέρας με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την ενημέρωσε ότι καταθέτει τη διερευνητική εντολή που έλαβε για σχηματισμό κυβέρνησης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό