20.3 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Την επόμενη Πέμπτη το πρωί θα ενημερώσει ο πρωθυπουργός τη Βουλή για τις οικονομικές επιπτώσεις του κορονοϊού

Ειδήσεις Ελλάδα

Την επόμενη Πέμπτη, 30 Απριλίου και ώρα 10:00 π.μ., θα διεξαχθεί τελικά η συζήτηση στην Ολομέλεια για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στη χώρα, κατόπιν αιτήματος που είχε υποβάλλει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτό αποφασίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες πριν από λίγα λεπτά στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής που προγραμμάτισε και το νομοθετικό έργο που θα ακολουθηθεί το προσεχές διάστημα.

Βάσει αυτού, σήμερα κατατίθεται το σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος που «θα εκσυγχρονίζει στην πράξη την περιβαλλοντική νομοθεσία προστατεύοντας ταυτόχρονα το περιβάλλον και διευκολύνοντας την ανάπτυξη στην Ελλάδα», όπως έχει επισημάνει ο υπουργός, Κωστής Χατζιδάκης.

Η συζήτηση του σχεδίου νόμου στην Ολομέλεια θα γίνει σε δύο συνεδριάσεις, με την κανονική διαδικασία που προβλέπει την πρώτη ημέρα τη συζήτηση επί της αρχής και τη δεύτερη, τη συζήτηση επί των άρθρων, των τροπολογιών καθώς και την ψήφιση επί του συνόλου.

Οι ημέρες είναι η Δευτέρα 4 Μαΐου, ώρα 11:00 και η Τρίτη 5 Μαΐου, ώρα 10:00. Στις συνεδριάσεις θα τοποθετηθούν οι έξι γενικοί εισηγητές και ειδικοί αγορητές, οι έξι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ενώ τα κόμματα, θα εκπροσωπηθούν κατ’ αναλογία της κοινοβουλευτικής τους δύναμης, και με έναν κύκλο 25 ομιλητών, ως εξής: 13 ομιλητές από τη Νέα Δημοκρατία, 7 από τον ΣΥΡΙΖΑ, 2 από το Κίνημα Αλλαγής και από έναν ομιλητή το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25.

Όσον αφορά τις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές, την επόμενη εβδομάδα συντρέχουν λόγοι για τη συνεδρίαση δύο επιτροπών: Η πρώτη, αφορά στην εκπνοή των προβλεπομένων από το Σύνταγμα προθεσμιών για την άρση βουλευτικής ασυλίας και η σύγκληση της επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας θα γίνει τη Δευτέρα 27 Απριλίου.

Η δεύτερη, αφορά την ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή που διενεργεί προκαταρκτική εξέταση, η οποία πρέπει να παραδώσει την έκθεσή της μέχρι τις 20 Μαΐου. Ο πρόεδρος της Επιτροπής, έχει αποστείλει πρόσκληση για τη διεξαγωγή συνεδρίασης την επόμενη Πέμπτη, 30 Απριλίου προκειμένου να συνεχίσουν και να περατώσουν το έργο της. Η εν λόγω Επιτροπή θα συνεδριάζει σε πλήρη σύνθεση και όλες οι συνεδριάσεις της, θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα της Γερουσίας.

Παράλληλα, όσον αφορά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο έχουμε προσθήκη μιας επιπλέον συνεδρίασης για τη συζήτηση των επικαίρων ερωτήσεων κάθε Δευτέρα. Από τη Δευτέρα 4 Μαΐου προγραμματίζονται δύο συνεδριάσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου, κάθε εβδομάδα, τις ημέρες Δευτέρα (απόγευμα) και Τετάρτη (πρωί). Στη συνέχεια θα αυξηθούν σε 3 οι συνεδριάσεις (Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό