14.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τηλεφώνημα Μητσοτάκη σε Τσίπρα – Τι είπε για εκλογές στις 25 Ιουνίου

Ειδήσεις Ελλάδα

Με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε τηλεφωνικά σήμερα το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τον ενημέρωσε για τον σχεδιασμό του από εδώ και πέρα.

Κατά πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως έχει καταλήξει στο να γίνουν νέες εκλογές στις 25 Ιουνίου και πως σκέφτεται να παραδώσει τη διερευνητική εντολή πίσω στην ΠτΔ το απόγευμα.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης θα επιδιώξει να επισπευσθούν οι διαδικασίες, ώστε να ορκιστεί η νέα Βουλή την Κυριακή για να προχωρήσει η διάλυσή της τη Δευτέρα.

«Θα επιστρέψω τη διερευνητική εντολή το απόγευμα»

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέλαβε από την ΠτΔ την πρώτη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

«Θεωρώ χρέος μου να ξεπεράσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το εμπόδιο της απλής αναλογικής και προτίθεμαι να σας επιστρέψω την διερευνητική εντολή το απόγευμα, ώστε να κάνουμε εκλογές, ενδεχομένως και στις 25 Ιουνίου», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε, ότι η χώρα χρειάζεται όσο το δυνατόν συντομότερα ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας και επέμενε ότι «το καλύτερο για τη χώρα είναι να συζητήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα, πως θα αυξήσουμε τους μισθούς και πως θα στηρίξουμε το κοινωνικό κράτος, αλλά και να μιλήσουμε για τις προκλήσεις και τα θέματα που αφορούν στη νέα γενιά».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό