13.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τηλεφώνημα Μητσοτάκη σε Τσίπρα – «Εκλογές στις 25 Ιουνίου»

Ειδήσεις Ελλάδα

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο μετά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα για την πρόθεσή του να επιστρέψει τη διερευνητική εντολή το απόγευμα ώστε να επισπευσθεί η διαδικασία και να πάμε σε κάλπες ακόμη και στις 25 Ιουνίου.

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης είχε αναφέρει στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης από αυτές τις εκλογές, ενώ σχολίασε πως εάν η εκλογική αναμέτρηση είχε πραγματοποιηθεί με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, η ΝΔ θα είχε εξασφαλίσει 171 έδρες. Στόχος είναι η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση να έρθει σε περίπου έναν μήνα.

«Προτίθεμαι να σας επιστρέψω την διερευνητική εντολή σήμερα το απόγευμα έτσι ώστε να οδηγηθούμε σε νέες εκλογές, εφόσον επιβεβαιωθεί η πρόβλεψή μου ότι είναι αδύνατη η συγκρότηση κυβέρνησης», είπε ο κ. Μητσοτάκης στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κάνοντας λόγο για «εμπόδιο» της απλής αναλογικής.

Οι δεύτερες εκλογές θα πραγματοποιοηθούν «το συντομότερο πιθανό», ακόμα και στις 25 Ιουνίου, «εάν καταφέρουμε να συντμήσουμε τις συνταγματικά προβλεπόμενες προθεσμίες», είπε ο πρωθυπουργός. «Πιστεύω ότι η χώρα χρειάζεται σήμερα μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση με προοπτική τετραετίας, και όσο πιο σύντομα κλείσει αυτή η εκκρεμότητα τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα» πρόσθεσε.

Ενημερωθείτε live για όλες τις εξελίξεις από το Naftemporiki.gr, ΕΔΩ.

Δείτε πώς διαμορφώθηκε ο εκλογικός χάρτης και ποια ήταν τα αποτελέσματα της μάχης του σταυρού, ΕΔΩ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό